Pyöräillen Pariisiin

Siirin, 22, kolme opiskelukaveria sairastui syöpään

Ensimmäisessä kirjoituksessasi kehuin värikästä joukkuettamme. Sitä se todella on! Joukkueemme ikähaarukka on 22–66 vuotta ja ammatteja löytyy yhtä laajalta skaalalta. Joukossamme on esimerkiksi opettajia, yrittäjiä, opiskelijoita sekä terveydenhuollon ja viestinnän alan ammattilaisia. Löytyypä yksi kansanedustajakin.

Team Rynkeby Jyväskylä -pyöräilyjoukkue koostuu 33 polkijasta sekä seitsemästä huoltohenkilöstä. Meitä on siis yhteensä 40.
Osa polkijoista kuuluu lisäksi lääkintätiimiin, jonka tehtävä on varsinaisen polkumatkan aikana Jyväskylästä Pariisiin pitää meidän fysiologisesta kunnosta huolta. Lääkintätiimissä on neljä lääkäriä, kolme sairaanhoitajaa, fysioterapeutti ja toimintaterapeutti. Hyvissä käsissä olemme! :)

Tällä kertaa haluan esitellä teille joukkueemme nuorimman ja vanhimman polkijan, 22-vuotiaan Siiri Peltolan ja 66-vuotiaan Keijo Oksasen. Siiri opiskelee liikunnanopettajaksi Jyväskylän yliopistossa ja Keijo puolestaan on tehnyt uransa taksikuljettajana.

Kun sattumoisin löytyy tällaista toimittajan luonnetta, päätin esittää kaksikolle kahdeksan kysymystä.

 

Team Rynkeby Jyväskylä -joukkueen Siiri Peltolaa ja Keijo Oksasta hymyilytti perjantai-illan spinning-tunnin jälkeen.

 

1. Maailmassa monta tapaa auttaa. Miksi valitsit juuri Team Rynkebyn?

S: Tämän kautta minulla on mahdollisuus yhdistää kaksi itselleni tärkeää asiaa, hyväntekeväisyys ja pyöräily. Mielestäni lahjoituskohde on tärkeä, sillä syövän kohtaaminen jo lapsuudessa tai nuoruudessa on hirveä asia.

K: Tämä antaa pyöräilyharrastukselleni lisäarvoa. Loistava tapa yhdistää harrastus ja hyvä asia!

2. Miten syöpä koskettaa sinua?

S: Tunnen useita, jotka ovat lapsena tai nuorena sairastaneet syövän ja selvinneet siitä. Erityisen läheiseksi syöpä on tullut viimeisen vuoden aikana, kun kolme ikäistäni opiskelukaveriani sairastuivat syöpään. Onneksi kaikki ovat siitä tehokkaiden hoitojen avulla selvinneet. Viime syksynä myös iäkkäämmällä läheiselläni todettiin syöpä.

K: On koskettanut myös lähipiirissäni.

3. Olet jo kertaalleen polkenut Jyväskylästä Parisiin kesällä 2016 auttaaksesi syöpään sairastuneita. Miltä noin 1500 kilometrin pyöräilymatka tuntui takapuolessa?

S: Yllättävän vähän (vai onko aika kuultanut muistot). Hyvä satula ja ajoasennon pieni muuttaminen auttoi huomattavasti. Takapuoli ehti tottua satulaan hyvin jo keväällä ja alkukesästä matkaa varten treenatessa. Myös hyvä matkaseura auttoi viemään ajatukset muualle.

K: Ei tuntunut, onnistunut ajoasento ja laadukkaat ajovarusteet estävät moista. Oikealla asenteella pääse jo pitkälle.

 

Raudanluja kaksikko rullailee ensi kesänä yhdessä Pariisiin.

4. Toinen mokoma, 1500 kilometriä, on poljettavana tulevana kesänä. Mitä aiot tehdä, kun pääset ensi kesänä maaliin Pariisiin?

S: Aion nauttia upeasta fiiliksestä, joka maaliintulopäivänä on. Muistan vieläkin elävästi viime vuoden ja sen hetken kun sain kunnian johdattaa Jyväskylän joukkueen Leijona-aukiolle, johon kaikki joukkueet kerääntyivät ennen yhdessä ajettavaa kunniakierrosta Pariisin keskustassa.

K: Olen ylpeä suorituksestani. Palaan nopeasti Jyväskylään nauttimaan kesästä sekä pyöräilylenkeistä.

5. Kuvaile itseäsi pyöräilijänä.

S: Pyöräilijänä olen luontorakas. Parhaita pyöräilyreittejä ovat rauhalliset maantiet ja hienoissa maisemissa kulkevat tiet. Erityisesti pidän järvien rannoista. Toisaalta olen mukavuudenhaluinen, omistan vain maantiepyöriä, joten vain asfaltoidut tiet kelpaavat. Rakastan pitkiä pyöräilymatkoja ja voin viettää satulassa vaikka koko päivän.

K: Sitkeä ja määrätietoinen. Teen usein pitkiä pyöräilylenkkejä, jotka kestävät aamusta iltaan.

6. Teillä on ikäeroa yli 40 vuotta. Mitä ajatuksia se herättää?

S: Minusta on todella hienoa, että joukkueessa on eri ikäisiä ihmisiä. Keijoon tutustuminen on ollut mukavaa. Hän on näyttänyt minulle, ettei ikä ei ole rajoite.

K: Hyviä ja kannustavia ajatuksia. Kaksi vanhinta lastenlastani Milko ja Kiia ovat saman ikäisiä kuin Siiri. Nuorissa on tulevaisuus!

7. Mistä haaveilet?

S: Haaveilen uusista hienoista kokemuksista pyörän selässä. Haluan muutaman vuoden sisällä toteuttaa pyöräilyreissun Nordkappiin Norjaan. Lisäksi minua kiinnostaisi käydä pyöräilemässä Ahvenanmaalla ja Tanskassa.

K: Hyvästä kunnosta sekä virkeydestä.

8. Elämän tarkoitus on…?

S: Tehdä asioita joista nauttii ja välttää asioita joista ei nauti. Välillä pitää tietysti käydä myös epämukavuusalueella, jotta tietää missä sen rajat kulkevat.

K: Martti Syrjän lyriikka puree: elämän tarkoitus on ikävän karkoitus.

 

-Shahin

Jätä kommentti

Sähköpostiosoitetta ei julkaista.

*