Pyöräillen Pariisiin

Puhe- ja liikuntakyvytön Marja Korhonen järjesti hyväntekeväisyystapahtuman, jonka tuotot hän lahjoitti Sylvalle – Syöpää sairastanut Peppiina, 8, kosketti yleisöä

Eilen sunnuntaina osa joukkueestamme sai kokea voimaannuttavan, koskettavan ja mieleenpainuvan päivän Saarijärvellä. Olimme mukana paikkakuntalaisen kirjailijan Marja Korhosen järjestämässä Sydämeen tatuoitu hyväntekeväisyys- ja kirjatapahtumassa, jonka ohjelmasisältö sai yhden jos toisenkin joukkuelaisemme herkistymään. Taisi moni muukin Saarijärvi-saliin saapunut vieras pyyhkiä kyyneleitään silmäkulmistaan.

Marja Korhonen on lämmin, aito ja elämäniloa pursuava nainen. Hänestä saa voimaa. Hän on vahva, mutta toisaalta niin herkkä.

Marjasta on tullut valtakunnallisesti tunnettu henkilö, mutta kerron lyhyesti hänen taustastaan. Marja sai aivorunkotukoksen vuonna 2004. Hän oli tuolloin 42-vuotias. Pahaa hoitovirhettä seurasi harvinainen locked-in-syndrooma, joka vei häneltä puhe- ja liikuntakyvyn. Nyt tapahtumista on noin 12 vuotta.

Marja Korhonen kommunikoi kirjaintaulun avulla. Tässä hänen avustajansa Iida-Maria Minkkinen tulkkaa Marjan puhetta yleisölle.

Neliraajahalvaantunut, entinen erityisopettaja taisteli ensin itsensä kotihoitoon ja kirjoitti sen jälkeen kokemuksistaan kirjan. Korhosen ensimmäinen kirja Häivähdyksiä – erityinen elämäni syntyi otsahiiren avulla yksi kirjain kerrallaan. Vuonna 2014 julkistettu esikoisteos kosketti ihmisiä laajalti ympäri Suomea. Suosittelen sitä jokaiselle! Kirjan luettuaan elämään saa aivan uudenlaista perspektiiviä ja osaa arvostaa asioita, joita on aina pitänyt itsestäänselvänä.

Nyt kolmen lapsen äidiltä on ilmestynyt toinen kirja, Sydämeen tatuoitu. Se kertoo muun muassa siitä, miten ensimmäinen kirja muutti Marjan elämää. Tämän uudenkin kirjan Marja on kirjoittanut otsahiiren avulla. Korhonen juhlisti uutta kirjaansa sunnuntaina Saarijärvellä hyväntekeväisyystapahtumassa, jossa oli esiintyjinä paikkakuntalaisia lapsia ja nuoria. Ihastuttavat tanssiesitykset sekä kauniit laulu- ja musiikkiesitykset antavat positiivista voimaa meille kaikille pitkälle kevääseen.

Meille rynkebyläisille tilaisuus oli siinäkin mielessä erityinen, että Marja halusi lahjoittaa tapahtuman pääsylipputuotot Team Rynkeby Jyväskylä –joukkueen kautta lasten ja nuorten valtakunnalliselle syöpäjärjestölle Sylva ry:lle. Lahjoituksen loppusummaksi kertyi huimat 1270 (!!!) euroa, jonka me äimistyineinä ja kiitollisina otimme kaikkien syöpää sairastavien lasten ja nuorten puolesta vastaan. Lämmin kiitos Marja!

Ja mikä parasta, saimme olla konkreettisesti omilla silmillämme näkemässä, mitä keräämillämme varoilla voi saada aikaan. Tapahtuman ehdoton tähti oli 8-vuotias Peppiina, joka sairastui vauvana neuroblastoomaan, mutta on hyvien hoitojen ansiosta jo selättänyt syövän. Peppiinan koskettava tarina näytettiin yleisölle videolta, mutta ohjelmanumero huipentui siihen, kun varsin vikkeläksi ja reippaaksi kasvanut tyttö esitti upean voimistelushown.

Peppiina näytti voimistelutaitojaan hyväntekeväisyystapahtuman yleisölle sunnuntaina.

Marjalle lasten ja nuorten hyvinvointi on erityisen tärkeää – onhan hän itsekin kolmen lapsen äiti ja entinen opettaja. Syöpään sairastuneetkin lapset koskettavat Marjaa läheltä, sillä esimerkiksi tapahtuman tähti, Peppiina, on hänen henkilökohtaisen avustajansa Iida-Marian tytär.

Marja Korhonen yhdessä avustajansa Iida-Marian ja tämän tyttärensä Peppiinan kanssa hyväntekeväisyystapahtumassa sunnuntaina.

Peppiinan äiti Iida-Maria kertoi, että tytöllä on edelleen syöpäkasvain, sillä sitä ei ole voitu vaikean sijainnin takia koskaan poistaa. Kasvain on kuitenkin saatu toistaiseksi rauhoittumaan, eikä hoitoja enää tarvita. Maaliskuussa Peppiina oli äitinsä kanssa viikon Kuopion yliopistollisessa sairaalassa pahaksi menneen skolioosin takia. Syöpäkasvain on Iida-Marian mukaan vääntänyt Peppiinan selkärangan 34 asteen mutkalle ja siksi tytölle aloitettiin korsettihoito.

Onneksi aiemmin sairastettu syöpä ja nyt vaikea skolioosi eivät hidasta Peppiinan menoa. Sunnuntain hyväntekeväisyystapahtumassa 8-vuotiaalta ketterältä tytöltä onnistuivat niin kädelläseisonnat kuin spagaatit. Kun kysyin Peppiinalta, miten hänestä on tullut niin hyvä voimistelija, siihen tyttö vastasi vaatimattomasti näin: ”En kyllä osaa vastata tuohon. Minusta on vain tullut näin hyvä.”

Batman, Supermies, Hämähäkkimies ja palomies tekivät yllätyskäynnin KYSin lasten ja nuorten klinikalle juuri silloin, kun Peppiina oli siellä hoitokäynnillä.

Kommentit (3 kpl)

 • Pirjo Luukkainen

  Liikuttava tapahtuma, tarina <3 Siunausta, voimia, tervehtymistä toivon ja rukoilen reippaalle Peppiinalle ja reippaalle Marjalle sekä perheillenne <3
  Ystävä

  • marja

   Kiitos paljon!

 • lukkari

  Muistan teitä kaikkia iltarukouksessani! Hyvää kevättä!:)

Jätä kommentti

Sähköpostiosoitetta ei julkaista.

*