Pyöräilevä toimistorotta

Viitasaarelaiset jälleen polkemaan kilometrejä

1.5 se jälleen starttaa! Viitasaaren pyöräily-yhteisön kilpailukauden niin sanottu päätapahtuma: Kilometrikisa!

kilometrikisa-2015-logoKilometrikisa on yritysten, työyhteisöjen, osastojen, yhdistysten, seurojen tai minkä tahansa joukkueiden välinen leikkimielinen kilpailu, jossa osallistujat kirjaavat pyöräilykilometrejään ylös ja kartuttavat oman joukkueen kilometrisaldoa.” – Kilometrikisa

Kesästä 2013 viitasaarelaisilla pyöräilyn harrastajilla on ollut oma joukkue mukana. Reilu 20 pyöräilijää ympäri viitasaarta, eri ikäluokista, monenlaisilla fillareilla ja erilaisista lähtökohdista. Yksi tuulettelee tienvarsilla päätään, toineni kasvattaa reisilihaksia, kolmas yrittää kutistaa vatsaansa ja neljäs polkee lintujen perässä. Fillaria käytellään retkeilyyn, työmatkoihin, kauppakassina, kuntoiluvälineenä, asfaltilla, soralla ja poluilla. Yhteistä näillä kilometreille on se että jokainen on yhtä arvokas ja kasvattaa yhteistä pottia.

Kisa starttaa vappuna 1.5 ja jatkuu pitkälle syksyyn päättyen 22.9. Joukkueen jäsenet rekisteröityvät Kilometrikisan sivuille ja joukkueen omalla koodilla ilmottautuvat mukaan kisaan. Ajetut kilometrit kirjataan kisasivuilla olevaan omaan kalenteriin ja ne siirtyvät samalla joukkueen pottiin. Kisaksi homma muuttuu siinä vaiheessa kun joukkueen ajama potti muutetaan joukkueen keskiarvoksi ja tämän lukeman mukaan joukkueet laitetaan paremmuusjärjestykseen.

Yhtälailla kuin kisa alkaa olla perinteinen, on myös kilpailukauden avaava lenkki Huopanankoskelle lettukahveille. 1.5. klo 12.00 pyöräilijät kokoontuvat torille ja ajelevat alkukaudelle sopivan leppoisaa vauhtia Isoahon ja Soliskylän kautta Huopanankosken varteen. Lenkille ei tarvitse erikseen ilmottautua vaan mukaan pääsee vain ilmaantumalla paikalle (polkupyörällä luonnollisesti).

Lisätietoja:

Kilometrikisa – Kilometrikisan viralliset sivut
Viitasaaren Pyöräily-yhteisö – Viipyyn kotisivut joilla infotaan Kilometrikisasta, Viipyyn edesottamuksista ja fillarilenkeistä

Viipyyläiset kauden 2014 avauslenkillä (Kuva: Juha Toikkanen 2014)

Viipyyläiset kauden 2014 avauslenkillä (Kuva: Juha Toikkanen 2014)

Jätä kommentti

Sähköpostiosoitetta ei julkaista.

*