Pyöräilevä toimistorotta

Viipyyn pyöräilytapahtuma Viitasaarella

Viitasaaren pyöräily-yhteisön tapahtumanurkka Viitasaaren ABC:n pihalla

Viitasaaren pyöräily-yhteisön tapahtumanurkka Viitasaaren ABC:n pihalla

Tammikuun Viipyy-palaverissa polkaistiin ensipyöräytykset keväiselle pyöräilytapahtumalle. Pyöräilynohjaajaopiskelija Seija Ruuskan harjoittelujaksoon kuului pyöräilytapahtuman suunnittelu ja pienen ajatustenheittelyn jälkeen tapahtumaan alkoi kasaantua mukavasti pyöräilyyn liittyvää ohjelmaan alkaen huoltopisteestä, toiminnan esittelyn kautta taitorataan. H-hetki koitti 24.4. kun joukko viipyyläisiä löi pyöräilynurkkauksen Viitasaaren ABC:n kulmille ja oli valmiina esittelemään lajia muutamasta eri näkökulmasta. Miksi jättää hyvin suunniteltu tapahtuma vain paperille kun sen voi myös toteuttaa.

Keijo, Pertti ja Mikko huoltopisteellä työntouhussa

Keijo, Pertti ja Mikko huoltopisteellä työntouhussa

Viipyyläiset olivat sunnuntaipäivän ratoksi jakaantuneet ABC:n alueelle neljään pisteeseen. Pertti, Mikko ja Keijo olivat varustautuneet työkaluarsenaalilla ja huolsivat päivän aikana toistakymmentä pyörää lisäten ilmaa renkaisiin,  kiristellen ruuveja, säätäen ajoasentoa ja asennellen mittareita. Useampikin pyöräilijä tuntui lähtevän paikalta fillarilla naama virneessä todeten että pyöräily koheni heti kerrasta useammalla pykälällä.

Antin ja Petrin Viipyy-pisteellä on esillä Viipyyn toimintaa kuvin ja sanoin. Esiteltiin valtakunnallista kilometrikisaa (www.kilometrikisa.fi) ja siinä mukana olevaa viitasaarelaista joukkuetta, Viipyyn Facebook-ryhmää ja kotisivuja. Toiminta herätti selvästi kiinnostusta ”kioskilla” kävijöissä ja leppoisa rekrytointikamppanja tuotti tulosta. Viipyy – Team Viitasaari joukkueen osallistujamäärä nousi päivänmittaa 21 pyöräilijästä 33 pyöräilijään!

Kilometrikisajoukkueen kapteeni Petri Kuntsi lähestymässä taitoradan jarrutuskoetta

Kilometrikisajoukkueen kapteeni Petri Kuntsi lähestymässä taitoradan jarrutuskoetta

ABC:n takamaastossa oli tarjolla Korhosen porukan rakentelema taitorata. Viipyyläisetkin uskaltautuivat radalle kun sieltä käytiin kertomassa että rataa oli helpotettu niin että aikuisetkin pääsevät läpi. Eipä se helpoksi osoittautunut siltikään. Hieman ontuvalla tasapainoaistilla varustettu kilometrikisajoukkueen kapteeni (eli allekirjoittanut) kävi toteamassa että 6-7 tasapainoa ja pyöränhallintaa vaativasta ”esteestä” taisi yksi onnistua edes välttävästi.

Viipyy-suunnistuksen rastipisteet

Viipyy-suunnistuksen rastipisteet

Neljänneltä pisteeltä löytyi Markun suunnittelema fillareilla suoritettava kuvasuunnistus. Lähtöpaikalta löytyi 12 kuvan sarja vihjeistä mistä rastipisteet löytyvät ja rastipisteiltä kerättäviä kirjaimia. Kirjaimet sai kerätä talteen haluamallaan tavalla. Niskasen perhe kävi suorittamassa radan ansaiten suorituksestaan Ruuskan Pertin järjestämän pyöränhuollon.

Näiden lisäksi pyöräilyohjaajaopiskelija Seija Ruuska järjesti yhdessä Jari Tikanojan kanssa katuajokoulutusta noin neljän kilometrin lenkillä keskustan tuntumassa.

Viitasaaren pyöräily-yhteisö kiittää omaa väkeä järjestelyistä, viitasaarelaisia pyöräilijöitä paikalla piipahtamisesta, Viitasaaren Rokkikuoroa viihteestä ja Viitasaaren ABC:tä vieraanvaraisuudesta! Viime minuuteilla kyseltiin jo että onko tästä tarkoitus tulla perinne. Pienen kieltämisen jälkeen huomasimmekin jo suunnittelevamme ensi keväälle uutta tapahtumaa. Joten eihän sitä koskaan tiedä..

Jätä kommentti

Sähköpostiosoitetta ei julkaista.

*