Pyöräilevä toimistorotta

Viipyyn pyöräilijät jälleen ennätysjahdissa

Kilometrikisa starttasi perinteisesti 1.5. ja jo toisena kisapäivänä oli selvä että ainakin osallistujamäärä pistetään uusiksi Viipyyn joukkueen voimin. Viime vuonna kisassa oli mukana 50 pyöräilijää ja tuo määrä saavutettiin tänä vuonna jo 2.5. Ja kun ensimmäinen kisakuukausi on saatu pakettiin niin joukkueen jäsenmäärä on 62 joista 59 on jo aloittanut kilometrien merkkaamisen. Eikä siinä vielä kaikki. Tällä vauhtia viime kesän kokonaispotti 68 593,3 kilometriä on paperia heinäkuun loppuun mennessä, sillä Viipyy rullaili loistavassa keväisessä pyöräilysäässä toukokuun viimeiseenä päivänä tauluun lukemat 23 000 kilometriä! Eli karvan vajaa 400 kilometriä per pyöräilijä! Loisto suoritus! Mikä mukavinta.. Viipyy ei ole enää pelkästään viitasaarelainen joukkue vaan mukaan on hypännyt fillaristeja myös naapurikunnista, tuttujen pyöräilyreittien varsilta.

Viipyyläisiä Huopanankoskella 1.5.2016

Viipyyläisiä Huopanankoskella 1.5.2016 (Kuva: Maija Vihava 2016)

Pyöräilyn ilosanoman leviäminen on näkynyt muuallakin kuin kilometrikisaajien riveissä. Yhtä perinteinen kuin kisa on, on myös toukokuun ensimmäisenä ajettava kisakauden avaus Huopanankoskelle. Pyöräilijöiden letka starttasi vapputunnelmissa Viitasaaren torin laidalta ja suuntasi Isoahon ja Hännilänsalmen kautta Sinisentien varrella virtaavan Huopanankosken maisemiin. Paikanpäällä saatiinkin ryhmäkuvaan kasaan 17 pyöräilijän orkesteri, joista iso osa kävi kahvin, munkin ja Koskimarketin tarjoaman makkaran sulattelusakkolenkillä vielä legendaarisella ”Kämärin lenkillä”.

Päättäjäpyöräily 2016 (Kuva: Petri Kuntsi 2016)

Päättäjäpyöräily 2016 (Kuva: Petri Kuntsi 2016)

11.5. ajettiin Viitasaaren kylänraitilla Päättäjäpyöräily, jonne oli kutsuttu kaupungin valtuutettuja ja viranhaltijoita. Illan aikana tutustuttiin pyöräteihin, -reitteihin ja miten ne on tällä hetkellä rakennettu toimimaan. Ennen lenkkiä pyörien kunto tarkistettiin ja käytiin läpi perus käyttäytymissäännöt pyöräilyn aikana. Lenkin aikana pysähdeltiin monenlaisissa risteyksissä ja perehdyttiin kuinka niissä pitäisi ajaa ja onko liikennemerkeissä vielä puutteita. Matkan varrella ehdittiin testailemaan myös Korhosen Harrin rakentelemaan taitorataa, joka oli rakennettu koulukeskuksen pihaan koulun liikuntailtaa varten. Ilta päättyi pieneen iltapalaan kaupungitalolla ja loppupalaveriin jossa vielä keskusteltiin kevyenliikenteenväylistä ja esiteltiin Viitasaaren pyöräily-yhteisön toimintaa.

 

Viipyyläiset Suovanlahden Myllytuvalla (Kuva: Nea Paananen 2016)

Viipyyläiset Suovanlahden Myllytuvalla 29.5.2016 (Kuva: Nea Paananen 2016)

Yksi Viipyyläisten keväisistä kohokohdista on Suovanlahden Myllytuvan aukeaminen. Tänä vuonna tuo päivämäärä oli lauantaina 28.5. joten heti sunnuntaiksi pistettiin porukkalenkki pystyyn ja suunnattiin järven toiselle puolelle. Torilta lähti noin kymmenen hengen porukka ja matkan varrelta remmiin hyppäsi sakkia siihen tahtiin että Myllytuvan pihassa saatiin pystyyn 14 pyöräilijän ryhmäkuva. Kalusto oli yhtä monenkirjavaa kuin koko pyöräilevä väkikin. Matkaa torilta kertyi edestakaisin noin 70 kilometriä ja se taittui tälläkertaa maantiepyörillä, cyclocrosseilla, hybrideillä ja maastopyörillä.

Lisätietoja Viipyyn toiminnasta:

Facebook – Viipyy – Viitasaaren pyöräily-yhteisö
Kotisivut – Viitasaaren pyöräily-yhteisö

Kotimatka Myllytuvalta alkaa (Kuva: Petri Kuntsi 2016)

Kotimatka Myllytuvalta alkaa (Kuva: Petri Kuntsi 2016)

 

 

 

 

Jätä kommentti

Sähköpostiosoitetta ei julkaista.

*