Pyöräilevä toimistorotta

Viipyy-gaala 2015

Viipyy Gaala 2015

Viipyy Gaala 2015

Viitasaaren pyöräly-yhteisön kausi päättyi juhlallisen rennosti Viitasaaren seurakuntatalolla 29.11.2015, kun pyöräilijät kokoontuivat 2. kertaa viralliseen gaalailtaan. Viime vuonna vuoden pyöräilyteko-palkinnon saanut Arto Paananen oli kutsunut kokoamansa raadin kanssa väen muistelemaan kulunutta pyöräilyvuotta torttukahvien kera.

Trubaduuri-pyöräilijä Harri Korhonen avasi tilaisuuden Anna Puun kappaleella ”Säännöt rakkaudelle”, jonka näkökulman Harri saikin taivutettua pyöräilijöille sopivaksi muistutukseksi ja elämänohjeeksi.

”Meidän täytyy keksiä säännöt rakkaudelle.
Ja rakastaa niiden rajoissa. Hiljentää risteyksiin ajoissa.
Meidän täytyy keksiä säännöt rakkaudelle.
Ja rakastaa niiden rajoissa. Kääntyä kotiin ajoissa.”
(C) 2013 Sony Music Entertainment Finland Oy

Viipyy-gaalaa 2015

Viipyy-gaalaa 2015 (Kuva: Seija Ruuska)

Raikuvien aplodien jälkeen joukkueen kapteeni Petri Kuntsi otti porukan haltuun. Ohjelmassa oli puhepoliittinen triathlon jossa lajeina oli valokuvia kesältä 2015, tietokilpailu aiheena Viipyyn historia ja Kilometrikisan diplomien jako. Parin sadan valokuvan joukosta oli poimittu 11 otosta Viipyyn kesän 2015 huippuhetkistä. Mukana oli mm. kisakauden avaus Huopanankoskelle, Tour de Tahko, kahden päivän pyöräretki Karstulaan, Viipyyn pyöräilypaidat ja muutama Myllytuvalla käyty lenkki. Kuvien välissä arvuuteltiin Viipyyn kilometrikisoihin osallistujien määrää, joukkueen kokonaispottia ajetulta viideltä kilometrikisalta ja talvikilometrikisan 2014 Viipyyn voittajaa. Selvisipä illan aikana että Markku Vihava on ainoa Viipyyläinen joka on osallistunut ajamalla kilometrejä jokaiseen viiteen kilometrikisaan. Valokuvakavalkaadin ohessa paikattiin yksi viime vuosien virhe, eli talvikilometrikisan 2014 diplomien jako. Tästä vuodesta eteenpäin arktiset pyöräilijät palkitaan syysgaalan yhteydessä myös osallistumisdiplomein. Lopuksi jaettiin diplomit talven 2015 talvikilometrikisan ajaneille ja kesän 2015 kesäkisassa yli 1000 kilometriä ajaneille. Tonnidiplomeja jaettiin vuonna 2013 11 kappaletta, vuonna 2014 16 kappaletta ja tänä vuonna huikeat 26 kappaletta!

Antti Hiltunen esittelee Viitasaaren vuoden pyöräilyteko kunnianosoituksen saajan. Taustalla joukkueen kapteeni Petri Kuntsi.

Antti Hiltunen esittelee Viitasaaren vuoden pyöräilyteko kunnianosoituksen saajan. Taustalla joukkueen kapteeni Petri Kuntsi. (Kuva: Pertti ja Seija Ruuska)

Kun kunniakirjat oli jaettu otti lavan haltuun Antti Hiltunen joka esitteli tämän vuoden raadin. Raadin kokoaa edellisvuoden vuoden pyöräilyteko palkinnon saanut ja tämä porukka järjestää kuluvan vuoden gaalan ja valitsee uuden Viitasaaren vuoden pyörälyteko tunnustuksen saajan. Palkinnon perusteet löytyy Viipyyn sivuilta Peruskirjasta. Raati koostui tänä vuonna puheenjohtaja Arto Paanasesta ja jäsenistä Tuula Pajumäki, Harri Korhonen ja Mikko Hakonen.

Viitasaaren vuoden pyörälyteko palkinto 2015 ojennettiin Seija Ruuskalle

Viitasaaren vuoden pyörälyteko palkinto 2015 ojennettiin Seija Ruuskalle. (Kuva: Pertti ja Seija Ruuska)

Raati halusi tänä vuonna palkita henkilön joka tunnetaan avuliaana, huumorintajuisena, retkien hengennostattajana ja  aktiivisena itsensä kehittäjänä. Hän on varautunut retkille varusteilla muut pyöräilijät huomioiden, eli mukana on ollut riittävästi niin työkaluja kuin retkieväitä. Palkinnon saaja on ollut mukana järjestämässä toimintaa viipyyläisille ja on ollut ansioitunut rekrytoija niin kimppalenkeille kuin Kilometrikisa-joukkueeseeen. Erityisesti hän on kiinnittänyt huomiota aloituskynnyksen madaltamiseen. Vielä pisteenä I:n päälle palkittu on hankkimassa itselleen pyöräilynohjaaja koulutuksen ja osallistunut Viitasaaren kevyen liikenteen turvallisuuden parantamiseen Viitasaaren liikenneturvallisuustyöryhmän jäsenenä ja jakanut näistä saatua tietoa muille pyöräilijöille. Näillä saatesanoilla Viitasaaren vuoden pyöräilyteko palkinnon saajaksi julistettiin Seija Ruuska.

Ennen kahvipöydän antimien kimppuun käymistä, kilometrikisa joukkue palkitsi joukkueen kapteenin salaperäisellä kirjekuorella saatesanoilla: ”Kiitokset innostavalle ja kannustavalle kapteenillemme tästä vuodesta! On ilo olla mukana joukkueessasi. Talvikisaa odotellessa..”. Kapteeni Kuntsi totesi että tämä on ollut hieno ja helppo porukka kaitsea kisassa. Kevään korvilla pieni töytäisy liikkeelle ja painovoima hoitaa loput. Ja paras asia oli huomata se, että vaikka kapteeni olikin poissa rivistä remonttihommista johtuen miltei puoli kautta, niin homma sujui ihan omalla painollaan. Uutta väkeä tuli lenkeille ja kilometrejä kertyi ennätystahtiin.

Kiitokset kuluneesta pyörälyvuodesta koko Viipyyn porukalle. Osa laittaa fillarit talviteloille ja osalla homma jatkuu ympärivuotisena. Tavataan talvikisan ja viimeistään toukokuussa alkavan kesäkisan merkeissä. Kireitä ketjuja!

Jätä kommentti

Sähköpostiosoitetta ei julkaista.

*