Pyöräilevä toimistorotta

Talvikilometrikisa 2014 – kapteenin avautuminen

Kuten uutisistakin on luettavissa, talvinen pyöräilijöiden kilometrikisa päättyi 31.3. tai siis 1.4. Vaikka kisa menikin joukkueen osalta mielestäni yläkanttiin, niin jotain jäi kaivelemaan omaan hampaankoloon.

Kisan puolivälissä onnistuin saamaan jonkin asteisen pöpön joka sitten kirjattiin virallisiin papereihin nimellä ”määrittelemätön akuutti ylähengitystieinfektio” ja olin pois pelistä kaksi viikkoa. Kisa oli juuri parhaimmillaan ja tasaista kuin mikä. Joukkueen sisällä kärkipaikka vaihtui tiuhaan ja kovin kisa näytti käyvän siitä, kuka saa kellistettyä Holmin Jyrkin piikkipaikalta. Kaksi viikkoa pois pyörän päältä ja Jyrki karkasi tavoittamattomaan 200 kilometrin johtoon. Ja sellainen se ero oli myös kisan päättyessä.  Hieman harmittaa.. olisi ollut mukava hieman Jyrkiä härnätä ;).

Toinen asia mikä jäi kaivelemaan, oli kisan päätöspäivä. Selailin sähköpostejani ja siellä järjestäjän toimesta kerrottiin että ”Talvikilometrikisa poljetaan tänä vuonna 1. helmikuuta – 31.maaliskuuta välisenä aikana.”. Kisa oli siis joukkueemme osalta taputeltu 31.3. ja sijoitus 44. Seuraavana päivänä, tiistaina 1.4. rupesin ihmettelemään että sijoituksemme alkaa tippumaan ja illalla sitten hoksasin etusivulla viestin että kisa jatkuukin 1.4. saakka ja 2.4. saa vielä merkata takautuvasti kilometrejään. Tuon parin päivän aikana sijoituksemme tipahti kymmenen pykälää ollen siis loppujen lopuksi 54. Asia jäi tosiaan kaivelemaan aika sitkaasti. Alkukisa meni sijoituksiltaan siinä sadan molemmin puolin, kunnes sitten pikkuhiljaa kampesimme joukkueemme sijoille 50-60. Loppuviikoille saatiin hyvä tsemppi päälle kun porukka ehdotti että eiköhän ajeta itsemme ”2-sivulle” (Kilometrikisan tuloslistat ovat 25 joukkueen ryppäissä) ja eikä aikaakaan kun sijoituksemme alkoi nousta sija sijalta. Parhaimmillaa Viipyyn joukkue oli sijalla 37, joten siihen peilaten tuo loppusjoitus 54. hieman harmittaa. Joukkueen kapteeni (siis allekirjoittanut) ei nyt oikein ollut terävänä. Ja muistettava tosiaan on, että kilometrikisoissa on aikaa vielä muutama päivä kisan päättymisen jälkeen merkkailla ajojaan takautuvasti plus että joukkueen ”nollakilometriläiset” poistetaan kisan päättyessä. Nämä asiat saattavat vielä muuttaa joukkueen sijoitusta kisan päättymisen jälkeen. Eli täytyy allekirjoittaneenkin muistaa odotella tuo aika ennen uutisointia mediaan.

Mutta mietitäänpä uudestaan. Piensarjassa oli joukkueita 429 ja oma joukkueemme sisälsi vain pelkästään kuntoilijoita ja hyötypyöräilijöitä joille osalle pyöräily on laji muiden joukossa. Eli sijoitus tuohon peilattuna on enemmänkin kuin hieno!

Jätä kommentti

Sähköpostiosoitetta ei julkaista.

*