Pyöräilevä toimistorotta

Pelimulgaisu – Digger HD (PS3)

15.112014 vietettiin kaikessa mediahiljaisuudessa kansallista pelipäivää. Tällaiselta miltei päivittäin pelaavalta seminörtiltä luonnollisestikkaan asia ei mennyt ohi. Oiva tilaisuus käyttää päivä pelkkään pelaamiseen ilman mitään tekosyitä. Naapurista löytyy hurja konsoliharrastaja joten pukkasin hyvissä ajoin hänelle viestiä ja kyselin että löytyisikö sopivia pelejä lasten kanssa pelattavaksi ja vielä plussana optio moninpeliin. Ei löytynyt mutta täky pelipäivän viettoon otettiin vastaan ja niinpä ryykästiin iltapäivällä seinän toiselle puolelle pelailemaan. Ja ihan uusinta uutta ei pelailtu. Alustana oli Nintendo GameCube (julkaistu vuonna 2002 Euroopassa) ja konsolin versio klassikkopelisarjasta Mario Kart. Eli aivan pöljää mikroautoilua fysiikanlakeja (tai yleensäkkään mitään lakeja) rikkoen. Vaikka en suuri tämän genren ystävä olekkaan, niin kouhotus vei mennessää kolmen pelaajan tiukassa taistossa.

Kotiin palatessa tuumailtiin että vielähän tässä voisi jonkun pelin pelailla oman porukan kesken ja siinä vaihtoehtoja miettiessä ajauduttiin penkomaan PlayStationin Storea (Pleikkarin kauppa josta voi ostella mm. pelejä ja muuta hilpettä konsolilleen), löytyisikö sieltä jotain halpapeliä tai demoa (demo – esittelyversio tietokonepelistä tai -ohjelmasta) jota voisi testailla. Ja pienenen kaivelun jälkeen esiin tupsahti jotain joka toi mieleen muistoja menneisyydestä.

Digger HD (PS3)

Alkuperäinen Digger vm. 1983

Alkuperäinen Digger vm. 1983

Vuonna  1983 kanadalaisen Windmill Softwaren IBM PC:lle julkaisema peli on perusajatukseltaan simppeli. Pelaaja ohjaa pientä puskutraktoria maan alla keräten kenttää tyhjäksi timanteista. Lisäpisteitä saa kolikoista ja kenttään on jemmattuna lisäapuja ja bonuksia. Lisäavut ovat tarpeen sillä timanttitalkoita on vaikeuttamassa erinäinen määrä häriökäyttäytyviä monstereita jotka yrittävät tehdä urakkaa hieman vaikeammaksi. Eli peligenrenä tuohon aikaan ei mitään uutta auringon alla. Samaa oli nähty jo vuotta aiemmin mm. peleissä Mr. Do! ja Dig Dug  ja kyllä tuossa on nähtävissä selvästi myös 1980 esitellyn Pac-Manin perintöä. Pelikehittäjät eivät luonnollisestikkaan jääneet tähän vaan jatkojalostivat ideaa. Tästä esimerkkinä voidaan nostaa vaikka Commodore 64 koneella Boulder Dash pelisarja.

Digger HD vm. 2009

Digger HD vm. 2009

Vuonna 2009 Creat Studios julkaisi päivitetyn version pelistä nimellä Digger HD. Grafiikkapäivitys on tehty hillitysti vanhaa kunnioittaen eikä sotkettu pelikokemusta ylenmääräisellä silmäkarkilla. Perinteisen Arcade-moden rinnalla on vaihtoehtona Survival-taso jossa elämiä on käytössä kahden sijaan yksi ja nimensä mukaisesti on vain selvittävä elossa niin kauan kuin mahdollista. Molempia pelitapoja voi pelata sekä yksin että kaksinpelinä ja luonnollisesti tuo kaksinepeliosuus on meillä kovimmassa käytössä. Ja homma toimii edelleen.. niin aikuisille kuin lapsillekkin. Ainakin mitä voi päätellä sohvalta kuuluvien kiljahdusten määrästä. Kentät vaikeutuvat sopivaan tahtiin ja miltei mahdottomalta tuntuvan kentän läpipääsy saa pelaajajoukon pomppaamaan pystyyn raivoisin tuuletuksin.

Bonuksena pelissä tulee mukana myös se alkuperäinen Digger jolla vanhat parrat pääsevät fiilistelemään miltei originaaleilla grafiikoilla.

Ja miltäpä peli on joskus näyttänyt ja miltä se näyttää 2009 päivityksellä:

Digger HD Trailer

 

Jätä kommentti

Sähköpostiosoitetta ei julkaista.

*