Pyöräilevä toimistorotta

31. päivän Munzee-haaste

50 pisteellä päästiin jo tasolle 3!

50 pisteellä päästiin jo tasolle 3!

Kuten aiemmassa bloggauksessani (Munzee!) maitsin, niin Munzeessa on mahdollista skannauksien lisäksi poimia pisteitä ja hankkia itselleen “kunniamerkkejä” (Badges). Osa noista merkeistä tulee kuin itsestään (Tasoilta 10, 50 ja 100 saa merkin ja 1000 skannauksesta omansa), mutta sitten seassa on ihan oikeita haasteita. Houkuttelevalta ja sopivan haasteelliselta vaikutti heti kättelyssä “Capture Streak” merkki jonka saa kun tekee vähintään yhden skannauksen päivässä 31 päivän ajan. Munzee kartta käteen ja tarkistamaan olisiko tuo mahdollista ja vieläpä niin että fillarilla saisi poimittua suuren osan.  Sunnuntain testilenkin jälkeen kirkonkylälle jäi 15 Munzeeta eli puolet olisi helposti poimittavissa. Ja niitä voisi jättää myös ns. “hätävaraksi”, eli jos alkuperäinen suunnitelma kauemmasta poiminnasta pettää, voisi illan päätteeksi käydä paikkaamassa ohari kylältä. Viitasaaren rajojen sisäpuolelta (eli kohtuu vaivattomasti fillarilla poimittavissa) Sinisen tien ja nelostien varsilta löytyy 11 Munzeeta (ja näistä 3 Niinicafen nurkilta), eli saldoksi tulee 26 Munzeeta. Muutama työreissu josta saadaan kolme väliltä Viitasaari – Pyhäntä. Eli jää periaatteessa vain kaksi haettavissa satunnaisilta muilta reissuilta. Eli teoriassa Peace of cake! Vai?

Kokeillaan ja tästä se lähtee:

3.8. Sunnuntai 1/31

Lajiin tutustuminen lähi Muntseiden kimpussa. Neljä Savivuorelta, yksi Pihkurin rannasta ja yksi koulukeskuksen pihasta samalla kevyesti maastopyöräillen ja todeten että fillari tarvitsee huoltoa.

4.8. Maanantai 2/31

Juniorin kanssa koulukeskuksen leikkipaikkoja kierrellessä kuitattiiin pienen haahuilun jälkeen Areenan Munzee. Vihje oli selvä mutta silti tongittiin ensin ihan väärää paikkaa kunnes hoksaattiin että vihjeiden mukaisia paikkoja olikin kaksi. Koordinaatteja ei edes vaivauduttu vilkaisemaan. Joskus näköjään pitäisi.

5.8. Tiistai 3/31

Fillareita pari kappaletta huoltoon Jyväskylään. Matkan varrella pysähdyttiin hakemaan juomista Hirvaskankaalta. Parkkialueella oli tarjolla useampikin Munzee, joista ensimmäinen oli “varattu”, mutta toisen luona oli tyhjempää. Ikkunanpesuvehkeet tarjosivat mahdollisuuden geokätköilyistä tuttuihin hämäysmanoovereihin ja samalla tuli kuikuilta Munzeen sijaintia. Siinä auton ikkunaa hinkatessa QR-koodi pistikin silmään ja saatiin kuitattua 3. päivän Munzee.

6.8. Keskiviikko 4/31

Ajatuksena oli käydä illan viiletessä fillarilenkillä Pihtiputaan suunnalla, mutta aika menikin muuhun. Joten illalla oli turvauduttava kirkonkylän Munzeihin. Uimareissun jälkeen lähdin tallille fiksaamaan sinkulaa ja ajattelin kuitata Munzeen pikku testilenkin ohessa. Jep.. miten sen saikaan kuullostamaan helpolta. Pihkurin satamassa oli väkeä uimassa, joten ajattelin jättää Munzeen rauhaan. Tolppien tuijottelu ja uimareiden suuntaan kamerapuhelimella sohiminen olisi saattanut aiheuttaa vähintään soiton poliisille, joten lähdin etsimään rauhallisempaa Munzeeta. Joten pikainen hurautus kohti keskustaa ja torin seutua jossa olisi tarjolla muutama QR-koodi. Matka loppui Rantatielle kun kolautin fillarin takarenkaan vanteelle asti ja rengas tyhjeni siihen. Oli muuten toinen kerta samalla fillarilla ja samassa paikassa jossa hajotin renkaan. Näyttää selkeästi siltä että paikka ja laite hylkivät toisiaan. Parin sadan metrin kävelyn jälkeen välähti mieleen että miksi ihmeessä kävelen toria kohti kun koti on vastakkaisessa suunnassa ja kotimatkan varrella koulukeskuksen pihassa olisi myös pari Munzeeta poimittavana. Joten U-käännös ja lompsin kohti keskusurheilukenttää josta sitten sain poimittua Munzeepäivän nro 4 plakkariin. Kotona totesin vielä kaupantekijäisiksi, että crocksit eivät todellaan sovi pitkänmatkan kävelyyn. Nyt jalkapöytää koristaa iloisesti punottava nirhauma.

7.8. Torstai 5/31

Ja kertaheitolla tasolle 5

Ja kertaheitolla tasolle 5

Illalla ennen pimeää fillarilenkki Pihtiputaan rajalle. Matkalla parikin Munzeeta + tietysti backupit kylällä. Ykkösvaihtoehto napsahti löydöksi ja se oli samalla ensimmäinen mysteeri-Munzee. Mysteeriä Munzeessa on se että saatko pisteitä skannauksesta 5 vai 50 vai jotain siltä väliltä. Ja kerrankin sattui tuuria. Täydet 50 pistettä napsahti saldoon lisää ja näin ollen pomppasin heti pari tasoa ylöspäin o/.

8.8. Perjantai 6/31

Meinasi koko Munzee homma unohtua. Illalla ennen anoppilaan lähtöä kävin tankilla silloin jostain käsittämättömästä syystä asia välähti mieleen. Onneksi ABC:n pihassa on useampikin Munzee skannattavaksi, joten ostettiin junnun kanssa hämäysmehujäät ja lähdettiin rantaan tutkimaan paikkoja. Pienen tutkailun jälkeen QR-koodi pisti silmään ja samointein puhelimeen.

9.8. Lauantai 7/31

Viikonlopuksi tarjoutui oiva tilaisuus käydä poimimassa pari vähän kauempana sijaitsevaa Munzeeta. Eli fillarilla mökille Nilakan rantaan ja sunnuntaina takaisin. Samalla hoksasin että Keiteleen keskustassa olisi pari spesiaalimpaa Munzeeta eli Longsword (klaanimunzee josta jaetaan 30 pistettä skannaajalle ja omistajalle) sekä Diamond josta jaetaan 20 pistettä skannaajalle ja omistajalle. Näitä spesiaali-munzeita keräämällä (5 kpl erilaisia) olisi mahdollista kuitata itselleen “Hunter”-merkki. Joten siinäpä suunnitelmaa lauantai-sunnuntai akselille. Auringonpaisteen ja pienen tihkusateen saattelemana fillaroin Keiteleen keskustaan. K-kaupasta jäätelö käteen ja tutkimaan kaupan nurkkia. Longsword-munzee löytyi pienen haahuilun jälkeen ja siitä sain kuitattua mukavat 22 pistettä. Kirkon lähellä ollut Diamond jäi sitten löytämättä vaikka kurkin ja pengoin kaikki potentiaaliset paikat koordinaattien 0-pisteen läheisyydessä. Iskikö puusilmä vai oliko QR-koodi kadonnut?

10.8. Sunnuntai 8/31

Kotimatkalla pieni puikkaisu Keiteleen Lossisaaren kautta jäätelölle ja samalla sitten etsiskelemään toista Lossisaaressa olevaa Munzeeta. Hyvin oli naamioitunut “maastoon”, mutta pistihän se silmään muun “taustakohinan” seasta. Toisen Lossisaaren Munzeen jätin pahanpäivän varalle.

Tiukka Munzee-viikko takana. Ja peli vain kovenee tästä. Loma on ohi joten Munzeen hakuikkuna pienenee huomattavasti, joten hommaan pitää lisätä ripaus suunitelmallisuutta ja varmasti joutuu tiuhemmin turvautumaan kylän pinnassa oleviin QR-lätkiin. Palataanpa viimeistään puolivälin krouvissa asiaan.

Jätä kommentti

Sähköpostiosoitetta ei julkaista.

*