Pyöräilevä toimistorotta

31. päivän Munzee-haaste – Munzeen kosto

Munzeen kosto osa 1 – Viitasaaren puhdistus

Niinhän siinä sitten kävi. Elokuun alussa esittelin gps-pohjaisen pelin Munzee ja välittömästi bongasin pelin sisältä mukavia pikku haasteita suoritettavaksi ja erityisesti 31. päivän Munzee-haasteen, jossa merkin saadakseen piti käydä skannaamassa 31. päivän putki Munzeita vähintään se 1 per päivän.

Viitasaaren Munzeet skannattu pinaisiksi (se yksi harmaa on oma)

Viitasaaren Munzeet skannattu pinaisiksi (se yksi harmaa on oma)

Puolivälinkrouvia ei sitten saavutettu koskaan. Tahti oli hyvä 10 päivää kunnes sitten tapahtui se mitä olin hieman pelännytkin. Onkireissulle ajelessa muistuttelin vielä tyttöjä että kotimatkalla käydää kuittaamassa Munzee ja seuraavan kerran asia kävi mielessä seuraavan päivän aamuna. Eli putki katkesi yksinkertaisesti unohtamiseen. Siitä luonnollisesti mieleni pahoitin ja paras tapa kostaa tapahtunut oli ottaa vanhemman tyttären kanssa fillarit alle ja käydä skannaamassa kertalenkillä kaikki Viitasaaren Munzeet. Ja siinäpä ei kauaa nokka tuhissut.

Munzeen kosto osa 2 – Pielaveden ryöstö

Pielaveden Munzee-traileja

Pielaveden Munzee-traileja

Eipä tästä kovin pitkäksi aikaa mieltä jaksettu pahoittaa. Välittömästi Viitasaaren tyhjennyksen jälkeen ruvettiin penkomaan karttaa ja löydettiinkin miltei lähinurkilta aivan hervoton Munzee-keskittymä. Pielavedellä oli näköjään aktiivisia harrastajia ja he olivat miinoittaneet miltei koko kylän täyteen QR-koodeja. Joten päätettiin että tuostapa saadaan syysloman yhdelle päivälle ohjelmaa kun käydään putsaamassa vähän Munzee-Savoa. Aloituskohteeksi otettiin Kakkomäen ulkoilualue ja siellä sijaitseva Munzee-trail. Homman kuvio tuli hetkessä selväksi ja sopiva toimintamalli löytyi. Yksi kulki puhelimen kanssa ja skannaili QR-koodeja ja pari suoritti etukäteistiedusteluja missä pylväässä seuraava koodi mahtaisi olla. Joten reipas tunteroinen piippailtiin pitkin latupohjia kunnes puhelimesta loppui akku. Sports-Tracker + Munzee kera gps-paikannuksen oli Samsungin akunkestolle liikaa ja reittistä jäi vajaa neljännes putsaamatta. Autossa pieni akun latailu ja kävin kuittaamassa vielä yhden jättäen kiitostervehdyksen trailin tekijöille.

Munzeen kosto osa 3 – Virtuaalimoottorien haravointi

Reissumme jatkui Pielavedeltä Maaningalle ja sieltä tehtiin päivän reissu Kuopioon. Kaverin autossa vänkärin paikalla istuessa hoksasin yhden Munzeilun alalajin eli ns. Virtuaali-munzeet. Niillä ei ole varsinaista skannattavaa QR-koodia vaan skannaaminen tehdään enintään 100 jalan (noin 90 metrin) päässä 0-pisteestä. Eli kun etäisyysmittari näyttää alle 90 metriä niin painaa vain skannaus-nappulaa ja Munzee on kuitattu. Tämä osottautuikin erinomaiseksi ajanvietteeksi Kuopion läpi ajaessa. Gps ja Munzee-ohjelma päälle ja Virtuaali-munzeita skannailemaan. Niitä oli nimittäin ripoteltu kymmenittäin moottoriten varteen.

Savon vaakuna virtuaali-munzeina

Savon vaakuna virtuaali-munzeina

Virtuaali-munzeiden etuna on se että niitä voi rakennella paikkoihin joihin ei saa QR-koodeja sijoittettua. Ja tämähän tietenkin saa nokkelat Munzee-harrastajat pillastumaan taiteellisesti ja luomaan Munzeista kuvioita kartoille.

Savon reissu aiheutti sen että noustiin Munzee-leveleissä tasolta 8 tasolle 22 ja siinä sivussa tienattiin muutama merkkikin. Eli tasosta 10 saatiin ”Perfect 10”, ”Hunter” saatiin kun kasassa oli 5 erilaista löydettyä Munzeeta ja ”Collector” kun saatiin kasaan 10 erilaista löydettyä Munzeeta.

Kolme Munzee-merkkiä taskussa

Kolme Munzee-merkkiä taskussa

Tämä gps-peli taitaa asettua lokeroon ”Poimitaan reissuilla ajanvietteeksi”. Eli kun osa perheestä haluaa vaikka shoppailla, niin eikun puhelimen Munzee-sovellus tulille ja jahtaamaan QR-koodeja tai virtuaalikohteita kartalta. Lisäksi automatkoille saadaan lisäohjelmaa kun koetetaan moottoritiellä osua 120 km/h vauhdissa virtuaalimunzeen 0-pisteeseen. Siis kuitenkin niin että homman hoitaa joku muu kuin kuski.

Virtuaalimunzeegraffiti Kuopion keskustassa

Virtuaalimunzeegraffiti Kuopion keskustassa

Jätä kommentti

Sähköpostiosoitetta ei julkaista.

*