Nupit kaakkoon

Vuoden 2018 parhaat rocklevyt – tähän mennessä – ovat tässä

Mokomakin Mokoma, tekivät taas mahdottoman hyvän levyn. (Kuva: Joonas Brandt)

No niin, alamme lähestyä juhannusta, mikä tarkoittaa Nupit kaakkoon -blogissa perinteistä puolivuotiskatsausta. Kuluva vuosi on ollut musiikillisesti mitä mainioin, niin kotimaassa kuin ulkomaan pellet -osastollakin.

Pettymyksiä on edustanut omalla kohdallani Ghostin Prequelle. Levyltä ennakkomaistiaisina tarjoillut Rats ja Dance Macabre nostattivat odotukset kovin korkealle, mutta kokonaisuutena ruotsalaisokkulistien (vai pitäisikö sanoa okkultistin) uutuus ei iske edeltäjänsä Melioran tasoisesti. Mahtipontta kyllä löytyy, mutta intron plus yhdeksän kappaletta sisältävällä levyllä on kaksi instrumentaalibiisiä ja liikaa balladeja.

Harmituksen aihe on myös se, ettei System Of A Down selvästikään olekaan julkaisemassa ainakaan tänä vuonna (jos enää koskaan) uutta musiikkia. Tämä on käynyt selvästi ilmi bändin jäsenistön äskettäin antamista haastatteluista. Kitaristi Daron Malakianin Scars On Broadwayn heinäkuussa ilmestyvä Dictator-levy tulee onneksi tarjoamaan balsamia haavoihin.

Myöhemmin tänä vuonna kokopitkämitassa musiikkia lupailevat myös muun muassa Stam1na, Kotiteollisuus, Jarkko Martikainen & Luotetut miehet, Rytmihäiriö, Clutch, Halestrom, Slash feat. Myles Kennedy & The New Conspirators sekä Therapy?. Hyvältä vaikuttaa siis loppuvuosikin!

Vaan asiaan. Tässä vuoden 2018 parhaat rocklevyt tähän mennessä, jos minulta kysytään:

SUOMI

 1. Mokoma: Hengen pitimet
 2. Sata Kaskelottia: Sydän on vuori
 3. Lemmenpyssyt: IIII
 4. Maj Karma: 101 tapaa olla vapaa
 5. Amorphis: Queen Of Time
 6. Psychework: Karelian Hills
 7. We Sell The Dead: Heaven Doesn’t Want You and Hell Is Full
 8. Kamara: Kamara
 9. Pinstripe: New Feathers
 10. CMX: Alkuteos

ULKOMAAT

 1. Judas Priest: Firepower
 2. Audrey Horne: Blackout
 3. Turbonegro: ROCK’N’ROLL MACHINE
 4. Mustasch: Silent Killer
 5. Monster Magnet: Mindfucker
 6. Ihsahn: Ámr
 7. Ghost: Prequelle
 8. Andrew W.K.: You’re Not Alone
 9. Avatar: Avatar Country
 10. Graveyard: Peace

Alla Spotify-lista, jolla on näyte jokaiselta mukana olevalta albumilta.

Mainostan lopuksi jälleen myös jatkuvasti päivittämiäni uutuuslistoja Spotifyssa ja Youtubessa. Ne kannattaa tilata, jos haluat pysyä ajan tasalla siitä, mitä tapahtuu radioiden kapeakatseisten soittolistojen ulkopuolella.

Jätä kommentti

Sähköpostiosoitetta ei julkaista.

*