Nupit kaakkoon

Vuoden 2015 tähän mennessä parhaat levyt (ja yksi törkeä uutuusvideo)

Mainostanpa aluksi taas tämän blogin Spotify- ja Youtube-profiileja.Tämän vuoden (rock)uutuusbiisejä kokoavassa Spotify-listassa on tätä kirjoittaessa 137 biisiä. Periaatteena on yksi viisu per artisti.

Youtuben uutuusvideolistassa puolestaan on tällä hetkellä 131 tänä vuonna julkaistua videota. Viimeisin lisäys on Rammstein-laulaja Till Lindemannin tulevan soololevyn törkeän komea uutuusvideo Praise Abort. Sitä ei voi suositella tosikoille eikä herkkämielisille.

Päivitän molempia listoja säännöllisesti, kannattaa tilata / tallentaa.

Nyt kun alamme lähestyä vuoden 2015 puolenvälin krouvia, lienee sopiva aika listata parhaita tähän mennessä julkaistuja albumeja.

Odotin Faith No Moren comeback-levyä Sol Invictus kuin kuuta nousevaa. Taannoinen arvioni siitä löytyy täältä. Levyä piti pyöritellä aika pirusti, ennen kuin sain siitä otteen. Minulle olisi kelvannut aggressiivisempikin rymistely, mutta tasapainoinen kokonaisuus tämä keski-ikäistyneenkin Faith No Moren uutukainen on. Kuukauden kuluttua nähdään Provinssissa, miten uusi materiaali istuu vanhojen klassikoiden sekaan keikkaolosuhteissa.

Josta tuli mieleen; se että Provinssirock tiputti tänä vuonna nimestään rockin pois, kuvastaa nykyisiä musiikkitrendejä kivuliaan osuvasti. No, kuten em. listoista voi huomata, kyllä meitä särökitaran ja rummun paukkeen ystäviäkin edelleen on.

Vielä ilmestymättömistä loppuvuodelle lupailluista levyistä odotan ainakin Refusedin, Soilworkin, Musen, Tiisun, Armored Saintin ja Ricky-Tick Tick Big Band & Julkisen Sanan tuotoksia.

Mutta nyt asiaan, 15+15 parasta tänä vuonna jo julkaistua levyä, järjestysperiaatteena aakkoset. Tuntuu muuten siltä, että tänä vuonna suurin tunku listalle on nimenomaan kotimaisten artistien suunnassa. Hyvä niin!

Kotimaa:

CMX: Mesmeria
Flesh Roxon: Darker Side of Life
Jukka ja Jytämimmit: Jytää vaan
Jupi7er: Galileo
Anssi Kela: Nostalgiaa
Kotiteollisuus: Kruuna/Klaava
Lapko: Freedom
Melrose: Got It Made
Mokoma: Elävien kirjoihin
Nightwish: Endless Forms Most Beautiful
Pekko Käppi & K:H:H:L: Sanguis Meus, Mama!
Sammal: Myrskyvaroitus
Sotajumala: Raunioissa
Von Hertzen Brothers: New Day Rising
WÖYH!: Dwzyrek

Ulkomaat:

Black Star Riders: The Killer Instinct
Danko Jones: Fire Music
The Darkness: Last of Our Kind
Faith No More: Sol Invictus
The Gentle Storm: The Diary
Halestorm: Into The Wild Life
Leprous: The Congregation
Millencollin: True Brew
Mother’s Finest: Goody 2 Shoes & The Filthy Beasts
Motor Sister: Ride
Raised Fist: From The North
The Sonics: This Is The Sonics
Therapy?: Disquiet
U.D.O.: Decadent
We Are The Ocean: Ark