Nupit kaakkoon

Viiden viikon putki takana

 

 

Hei, olen Juho, olen rockholisti.

Takana on viiden viikonlopun putki Tanssisali Lutakossa nähtyjä keikkoja. Eikä siinä vielä kaikki: kävin nautiskelemassa jokusen kerran muidenkin kaupungin rockklubien tarjonnasta. Eräänä sunnuntaina vein vielä mukulanikin Tanssisali Lutakkoon katsomaan Gommia ja Pommia. Klubi muuttui yhdessä yössä CMX:n täyttämästä hornankattilasta leppoisaksi lastenmusiikkikonserttitilaksi, jossa lavan edustalla oli patjoja paljasjalkaisille nassikoille.

Viiden viime viikon aikana olen siis nähnyt seuraavat bändit: Mokoma, Lifetime Fools plays Faith No More, Akseli Hiltunen, Tundramatiks, Von Hertzen Brothers, CMX, Gommi ja Pommi, The Francine, Melrose, Slackbird, Kauko Röyhkä & The Boots ja Kotiteollisuus.

Ensi viikonloppuna setä huilii visusti kotona perheen seurassa. Vaikka Katseessa olisivatkin For The Imperium ja Constantine, Mustassa Kynnyksessä Pariisin Kevät, Red Neckissä Manzana, Lutakossa muun muassa Lost Society, Olavi Uusivirta ja Steve N’ Seagulls, Vakiopaineessa Jaakko Laitinen & Väärä raha, Popparissa esimerkiksi Räjäyttäjät, Kesä ja Akseli Hiltunen, Ilokivessä Gravebone, Kamala ja Septic Apes…

Kuten tuosta listasta voi huomata, on Jyväskylän elävän musiikin tarjonta nykyisin todella runsasta. Toki kyseessä on vappuviikonloppu, mutta melko lailla sama on tahti askelten myös normaaliviikkonakin.

Jyväskylä ei tätä nykyä jää juuri jälkeen edes Tampereeseen verrattuna. Helsinki on toki oma lukunsa, mutta muuten Suomen Ateenaa voi surutta kehua yhdeksi Suomen aktiivisimmaksi musiikkikaupungiksi.

Viiden viime viikon aikana jäi monta hienoa esitystä väliin – joko päällekkäisyyksien tai muiden kiireiden takia. Olisin kernaasti halunnut nähdä muun muassa Disco Ensemblen Lutakossa, Pennilessin Mustassa Kynnyksessä ja Anthony Parviainen Trion Red Neckissä.

Täytyy toivoa, että kaikille kaupungin keikkapaikoille riittää jatkossakin yleisöä. Sillä niin paljon kuin äänitteitä rakastankin, niin totta kai musiikki on parhaimmillaan elävänä koettuna, oikeiden ihmisten soittamana. Hikeä, räkää ja suuria tunteita!

Lopuksi mainostan jälleen tämän blogin Spotify- ja Youtube-kanavia. Erityisesti tyrkytän uutuuksia listaavia soittolistojani, joita päivitän aina uutta musiikkia bongatessani. Viimeisimpiä lisäyksiä edustaa esimerkiksi Refusedin hieno comebacksingle Elektra. Kannattaa siis tilata. Luvassa takuuvarmasti EDM- ja nyky-r’n’b-vapaata musiikkia.

Vuoden 2015 rockuutuuksia @ Nupit kaakkoon / Spotify
 

Vuoden 2015 rockvideouutuuksia @ Nupit kaakkoon / Youtube