Nupit kaakkoon

Sata biisiä viikonlopuksi, teemana 1970-luku

AC/DC saa kunnian aloittaa viikonlopun 1970-lukuun keskittyvän sadan biisin setin.

Uhosin viikko sitten, että alan jatkossa julkaista joka perjantai sadan biisin soittolistan viikonlopuksi. Koska olen sanani mittainen mies, näin myös tein.

Tämän viikonlopun teema on 1970-luku.

Kun olin 1980-luvulla nuori, rockin ääreen juuri löytänyt jässikkä, pidin aluksi 70-luvun musaa vanhanaikaisena. Musiikki oli jotenkin riisutun ja kuivan kuuloista.

Kyseessä oli hirvittävä, osittain märkäkorvaisuudestakin johtuva perspektiiviharha.

Viimeistään 1980-luvun puolessavälissä rockissa ja popissa löi läpi miksaustrendi, jossa ihan kaikki ajettiin helevetinmoisen tuulitunnelin läpi. Kun rumpali löi kerran virveliä, kaikui sen soundi vielä seuraavana päivänäkin.

Siksipä monet 1980-luvun levytyksistä kuulostavat nykyään jopa korneilta, kun samaan aikaan 1970-luvun orgaanisemmin miksatut tuotokset svengaavat edelleen. Syntymävuosikymmeneni musiikki elää ja hengittää. 1980-luvulla rumpukoneet muuttuivat muodikkaiksi rockbändienkin riveissä, jonka kyllä kuulee.

Ei 1980-luku onneksi pelkkää überkaikua, juustoisia koskettimia ja rumpukoneiden monotonista lätkytystä ollut, kyllä kasarivuosikymmeneltäkin sadan biisin soittolistan saa kasattua. Sellainen onkin luvassa viikon päästä…

Oli miten oli, nyt väsäämäni sadan viisun setti sisältää 1970-luvun suurimpia hittejä, mutta myös ainakin näillä leveysasteilla tuntemattomampaakin tavaraa.

Suomalaista kamaa mukana on aika säästeliäästi, koska itselleni 1970-luvun kotimainen rock on jäänyt aika vieraaksi. Eikä sitä suoraan sanottuna järin häävisti siihen aikaan tehtykään, olipa mittarina määrä tai laatu.

Ja loppuun jälleen mainos tämän blogin uutuussoittolistoista.

Pyöritän läpi vuoden sekä Spotifyssa, että Youtubessa listaa, johon lisään uusia ja mielenkiintoisia rockbiisejä ja -videoita. Ne kannattaa tilata, jos haluat pysyä ajan tasalla siitä missä soittolistaradioiden ulkopuolella mennään. Lupaus: kyseessä on EDM-vapaa vyöhyke, vaikka muuten monipuolisesti mennäänkin. Soittolistat löytyvät alta.

 

Kommentit (1 kpl)

  • Purkka

    70 luvun loppupuolella vaikutti Keski-Suomessa Miljoonasade mutta myös joutsalainen A-Valli jonka ”Lihava poika” biisi on soinut radiossa silloin tällöin. Tuo em biisi kannattaa ehdottomasti lisätä listalle!

Jätä kommentti

Sähköpostiosoitetta ei julkaista.

*