Nupit kaakkoon

Pidä tunkkisi, Ozzy Osbourne

Ozzy Osbourne perui taas kiertueensa.

Viime vuosikymmenen alussa minulla oli lippu heavylegenda Ozzy Osbournen keikalle Helsinkiin kesäkuulle 2002. Vaikka olin diggaillut miehen soolotuotantoa teinivuosista saakka, en ollut Black Sabbathin alkuperäistä solistia omalla keikallaan koskaan nähnyt. Keikka kuitenkin peruttiin vain viikkoa ennen h-hetkeä kitaristi Zakk Wylden hermoromahduksen takia.

Seuraavana vuonna tuli tieto, että Ozzy saapuu Helsinkiin syyskuussa 2003. Ostin lipun. Taas. Jospa nyt.

Lokakuussa 2003 uutisoitiin, että keikka siirtyy marraskuulle Ozzyn telottua jalkansa. Jonkun ajan kuluttua kerrottiin, että konsertti onkin tammikuussa 2004, tällä kertaa siirtämisen syynä oli ”lääkityksen aiheuttama suun kuivuminen”. Kunnes joulukuussa 2003 Ozzy loukkasi itsensä mönkijäturmassa niin pahasti, että joutui teho-osastolle. Tämän takia tammikuun konsertti lopulta peruttiin kokonaan Ozzyn toipumisen viivästymisen takia.

Kun kolme vuotta myöhemmin Ozzyn heinäkuun 2007 Helsingin keikan liput tulivat myyntiin, piti jo hetki miettiä, että vieläkö moisen uskaltaa ostaa. Onneksi ostin, sillä tällä kertaa pimeyden prinssi viimein tuli saarnaamaan meille oppilapsilleen. Eipä sillä, että esityksessä olisi tuolloin enää mitään takavuosien vaaran tuntua ollut. Pimeyden prinssin mystisen viitankin The Osbournes -tosi-tv-sarja oli riisunut tehokkaasti. Mutta toki nuoruusvuosien suosikki oli mukava viimein nähdä soolomateriaalinsa parissa.

Sen koommin en ole Ozzya nähnyt, en edes Black Sabbathin riveissä. Joten viime syksynä oli pakko ostaa ”vielä kerran pojat” -hengessä piljetit Helsingin Hartwall Areenalle, kun tieto Helsingin Hartwall Areenalla helmikuussa 2019 järjestettävästä Ozzyn ja Judas Priestin esiintymisestä tuli.

Tänään kerrottiin, että kiertue on peruttu Ozzyn terveysongelmien takia. Suomen konsertin piti olla 24. helmikuuta. Korvaavia päivämääriä suunnitellaan nyt kuulemma ensi syksylle.

Nyt on pakko sanoa, että pidä tunkkis, Ozzy. Minulle riitti.

Mainostan jälleen myös jatkuvasti päivittämiäni uutuuslistoja Spotifyssa ja Youtubessa. Ne kannattaa tilata, jos haluat pysyä ajan tasalla siitä, mitä tapahtuu radioiden kapeakatseisten soittolistojen ulkopuolella.

Jätä kommentti

Sähköpostiosoitetta ei julkaista.

*