Nupit kaakkoon

Norjan paras rockbändi tulee Jyväskylään ja minä olen paikalla vaikka turkishaalarissa, jos sää sitä vaatii

Turbonegro soittaa lauantaina 2.9. ensimmäistä kertaa Jyväskylässä.

Paljon on vettä virrannut Tourujoessa sen jälkeen, kun viimeksi tätä blogia päivitin, kiitos kolmen kuukauden virkavapaan ja perään vietetyn kesäloman. Vaan nyt on aika taas intoilla isokätisen rockin äärellä!

Lauantaina 2.9. tapahtuu viimein sekin ihme, että Turbonegro esiintyy Jyväskylässä. Bändi soittaa Lutakonaukiolla järjestettävän WaterXFest-tapahtuman pääesiintyjänä kello 24. Aion olla paikalla, olipa keli minkälainen tahansa.

Näin heinäkuussa Joensuun Ilosaarirockissa miehen, jolla oli helteisenä kesäpäivänä päällään tismalleen samanlainen sininen talvihaalari, mitä itse pidän pihahommissa talvisin. Sen kanssa tulee yleensä lumitöissä niin lämmin, että pidän alla vain pitkiä kalsareita ja ohutta pitkähihaista paitaa. Festarihörhöllä näytti olevan haalareiden lisäksi jalassa vielä farkutkin. Sen verran naamansa punotti,  että pikkaisen pelotti elimistönsä selviytyminen päivän rasituksista.

Saa nähdä, tarvitsenko samaa asua lauantaina.

On kiveenhakattu fakta, että Turbonegro on parasta, mitä Norjasta on kitararockin saralla koskaan tullut. Jos on käynyt niin, ettet ole bändiin vielä tutustunut, niin tässä mainio livetallenne viime vuodelta:

Laveampi Spofity-soittolista lauantaihin valmistautumisen soundtrackiksi löytyy puolestaan tästä: https://open.spotify.com/user/ksmlnupitkaakkoon/playlist/5DZzp1Z1FE8Sez4Vc2QGuk

Kirjoitin heinäkuussa Turbonegron saapumisesta uutisen, josta löytyvät pähkinänkuoressa faktat:

Norjalaisen rockin suurnimi Turbonegro syyskuussa ensimmäistä kertaa Jyväskylään

Se on kyllä sanottava, että Turbonegron ensimmäisestä Jyväskylän keikasta tulee jäämään riipivä nälkä: bändille on hahmoteltu vain tunnin setti. Aikataulun perusteella toiseksi viimeisenä lavalle nouseva ruotsalainen Backyard Babieskin soittaa pitempään. Ai jai. Tästä huolimatta nostan henkistä seilorihattuani WaterXFestin ohjelmiston edessä.

EDIT 1.9.2017: Järjestäjä kommentoi asiaa: Backyard Babies soittaa myös vain tunnin. Turbonegro vaatii tunnin roudaustauon ennen esiintymistään.

Mainostan lopuksi jälleen myös uutuuksia keräävää Spofity-soittolistaani. Päivitin sitä myös virkavapaani ja kesäloman aikana. Se kannattaa tilata, jos haluat pysyä kärryillä siitä, missä nupit kaakkoon -henkisen musiikin saralla mennään.

Youtube-versio uutuuslistasta löytyy täältä:

Kommentit (11 kpl)

 • Takis

  Kyllä Jorn on Norjan kovin. Sorry!

 • Hellhammer

  Turbonegro ei ole edes Oslon kovin bändi, ykkönen on Mayhem!

 • PYH

  Norjan Lordi

 • apris

  Norjassa tuon bändin nimi on Turboneger.

 • Coverbändit sucks

  Turbonegro 2017 on ihan komedia bändi.
  Alkuperäisestä bändistä ei ole oikeastaan mitään jäljellä.
  ”Norjalainen” coverbändi Englantilaisella laulajalla esittää Turbonegro nimellä Turbonegron biisejä

  • Juho Hämäläinen

   Nooh, on bändissä kuitenkin edelleen perustajakaksikko Happy-Tom ja Rune Rebellion, Ass Cobran rundilla mukaan tulleesta Euroboysta puhumattakaan. Eikä Hank Von Helvete ollut edes Turbonegron alkuperäissolisti, että siinä mielessä. Mutta nämä ovat toki makuasioita.

 • Salamapartion herrasväki

  Turbonegro jytisee. Kiitos myös spotify-listalla huomioinnista!

 • Silenta

  Onneksi olen silloin kaukana Jyväskylästä, niin ei tarvitse kärsiä kotiin ja kaikkialle tunkeutuvasta yksitoikkoisesta jumputuksesta. Monille tällaiset peijaiset ovat silkkaa kärsimystä, kun melusaaste täyttää kaupungin. En minäkään pakota toisia ihmisiä kuuntelemaan omaa mielimusiikkiani.

 • Yorma

  Hölmö Spotify-soittolista, kun biisejä on ainoastaan Turbonegron nössöltä ajanjaksolta. Vaaran tuntua ja kapinaa korkeintaan saman verran kuin EDM-musassa ja Cheekissä. 2/5.

 • Umpihetero

  Pitääkö olla homoseksuaali, jos diggaa bändiä?

Jätä kommentti

Sähköpostiosoitetta ei julkaista.

*