Nupit kaakkoon

Leuka pystyyn ja kohti viikonloppua

Koska edellisessä musiikkibisneksen nykytilaa ruotineessa blogissani oli jokseenkin alakuloinen tunnelma, niin nyt listataan vaihteeksi pelkästään positiivisia lähiaikojen asioita.

1. Faith No More julkaisee uuden levyn ensi helmikuussa! Jos jotakin comebackia olen odottanut, niin tätä. Ensimmäinen näyte on jo verkossa. Motherfucker kuulostaa yhtä aikaa tutulta ja uudelta. Kappale on herättänyt melkoisen raivoisaa puolesta ja vastaan -keskustelua Faith No Moren fanikatraassa. Mikä on vain ja ainoastaan hyvä asia. Minä pidän uudesta viisusta kyllä.

On muuten jokseenkin päräyttävää tajuta, että Faith No Moren edellinen studioalbumi Album Of The Year ilmestyi jo 17 vuotta sitten.

2. AC/DC julkaisee uuden levyn viikon päästä! Rock Or Bustilta toistaiseksi lohkaistut biisinäytteet Play Ball ja Rock Or Bust ovat lupailleet ihan hyvää, jos toki ovatkin kovin samantempoisia ja samasta puusta veistettyjä. Näistä kahdesta nimibiisi miellyttää minua enemmän. Ilahduttavaa on myös se, että levyllä on vain kymmenen biisiä. Rock Or Bustin edeltäjä, 15 kappaletta sisältänyt Black Ice kärsi ylipituudestaan.

Se on tosin sanottava, että Play Ballin musiikkivideo on kyllä kökköydessään vailla vertaa.

On ollut myös hauska huomata, miten AC/DC:n organisaatio on ensimmäistä kertaa bändin historiassa ottanut sosiaalisen median ja internetin yleensäkin käyttöönsä promootiossa. Kitaristi Angus Young on esimerkiksi vastaillut fanien kysymyksiin livechateissa, aikamoista!

3. Foo Fightersin Sonic Highways -dokkarisarja. Vaikka Yhdysvaltojen populaarimusiikkihistoriaa esittelevä sarja onkin periaatteessa ennen kaikkea uuden, varsin kelvollisen albumin promootioväline, on kyse silti mitä erinomaisimmasta musiikkiohjelmasta. Albumin kakkosraita The Feast and the Femine on hieno rypistys.

4. Vuoden 2014 saldo noin yleisesti. Hirmuisesti hyviä levyjä on tänäkin vuonna julkaistu. Olen lisäillyt bongaamiani viisuja Spotify-soittolistaan, jolla on nyt pituutta tätä kirjoittaessa lähes kymmenen ja puoli tuntia…

Jätä kommentti

Sähköpostiosoitetta ei julkaista.

*