Nupit kaakkoon

Käy keikoilla ihminen, elävä musiikki pitää sinut elossa!

Ismo Alanko Jyväskylän Lounaispuistossa 7.7.2018.

Kun olin nuori mies, eli ihan äskettäin, tai siis, kröhöm, 1990-luvulla, ei kesä tuntunut kesältä, jos ohjelmassa ei ollut vähintään muutamaa täysveristä festarireissua. Provinssirock, Ruisrock ja Ilosaarirock nyt vähintään piti koluta joka vuosi. Nykymuotoiseen Ruisrockiin minua ei saa kirveelläkään, kiitos rockittoman ohjelmistonsa, mutta Provinssissa ja Ilosaaressa olen käynyt tälläkin vuosituhannella jokusen kerran. Ilosaarirock kutsui edellisen kerran viime kesänä.

Tänä suvena elävän musiikin kokemukseni ovat olleet toistaiseksi ehkä hieman pienimuotoisempia, mutta sitäkin antoisempia. Koska Clutch oli Tuska Festivalin päätöspäivän ohjelmassa, oli Helsinkiin pakko matkustaa heinäkuun ensimmäisenä sunnuntaina. Alkoi tuntua jo siltä, että ramppaan pääkaupunkiseudulla jatkuvasti konserttimatkailemassa, koska takana olivat Iron Maiden Hartwall Areenassa (28.5). ja Marcus & Martinus Kaisaniemen puistossa (9.6.).

Ja ennen kuin joku siellä alkaa ihmetellä musiikkimakuni laaja-alaisuutta, niin ihan noin lavea sekään ei ole. Norjan lutuisten popkaksosten keikalle minut vei tyttäreni, joka tarvitsi maksukykyisen matkanjohtajan seuraa.

Huono kännykkäkuva Clutchista Helsingin Tuskasta 1.7.2018. Sori.

Clutch soitti jostakin käsittämättömästä syystä Tuskan päätöspäivän toiseksi viimeisenä bändinä vaivaisen tunnin setin. Täytyy toivoa sormet ristissä, että tämä väkevä livebändi tulee syyskuussa ilmestyvän Book Of Bad Decicions -albuminsa merkeissä kokopitkälle keikalle Suomeen. Tässä Clutchin juuri ilmestynyt tuorein single ja musiikkivideo, laulaja Neil Fallonin erinomaiseksi kehumaa rapukakku-reseptiä (!) sanoituksissaan käsittelevä Hot Bottom Feeder.

Jyväskylän Kesän Puistojuhlat järjestettiin 5.–7. heinäkuuta Lounaispuistossa. Torstaina 5.7. vesisateesta huolimatta Scandinavian Music Group ja ennen kaikkea, näin väitän – Olavi Uusivirta – houkuttelivat puiston täyteen musiikin ystäviä. Järjestäjien mukaan paikalla oli 3500 henkeä. Itse änkesin yleisöön nimenomaan Uusivirran takia, jota en ollut keikalla ennen nähnyt. Ja täytyy sanoa, että mieshän on ihana! Täytyy päästä näkemään laulaja myös sisätiloissa. Lounaispuiston kokoista yleisöä Uusivirta piti taitavan bändinsä säestyksellä hyppysissään suvereenisti.

Olavi Uusivirta Jyväskylän Lounaispuistossa 5.7.2018.

Lauantaina kävin vielä väijymässä huomattavasti aurinkoisemmassa Lounaispuistossa samaten mahtavasti musisoineen yhtyeensä kanssa esiintyneen Ismo Alangon keikan. Karismaattinen Alanko on suomalaisen rockin kameleontti ja ikinuori ikiliikkuja, jollaista ei tästä maasta toista löydy.

Oli jokseenkin paradoksaalista, että illan päätti 1970-luvun Love Recordsin jytähippipopille retrosti kumartava ja reilusti Alankoa nuorempi laulaja-kitaristi Jukka Nousiainen. Nousiaisen ja leppoisasti groovaavan Kumppanit-bändinsä hämypastissi oli kyllä viihdyttävä, mutta Alangon keikalla puhalsivat huomattavasti virkeämmät ja tuoreemmat tuulet.

Jukka Nousiainen & Kumppanit Jyväskylän Lounaispuistossa 7.7.2018.

Mitä tulee Jyväskylän Kesän Puistojuhlaan, niin yleisöstä huokui se, että paikalle oli tultu nimenomaan musiikin takia. Tapahtumapaikka on mitä hienoin ja kun ruoka- ja juomatarjoilukin oli hoidettu esimerkillisesti, niin tunnelmaltaan erinomaisen tapahtuman soisi ehdottomasti saavan jatkoa ensi suvena.

Lemmenpyssyt Tampereen Klubilla 21. heinäkuuta. Lisää huonoja kännykkäkuvia, sori tästäkin.

Nyt jo päättyneen kesäloman viimeinen keikkakokemus ei sitten ollutkaan Muuramen Naamoilla, tai hienosti taas loppuunmyydyssä Laukaan John Smith Rock Festivalissa, vaan Tampereen Tammerfestissä. Päätimme lähteä siipan kanssa katsastamaan tamperelaisen Lemmenpyssyjen livekunnon. Keväällä neljännen albuminsa IIII merkeissä pitkältä tauolta palannut Lemmenpyssyt oli hauska bändi! Kannatti ajaa paikan päälle Keski-Suomesta, vaikka illan avannut settinsä kestikin köpöiset 35 minuuttia. Toki lähtöpäätökseen vaikuttivat hieman myös Pakkahuoneen puolella metelöineet Maj Karma ja Viikate.

Tässä bändin hulvaton musiikkivideo K.U.U.M.A.-kappaleesta. Ei tosikoille!

Eikä rockkesä 2018 ei ole vieläkään ohi. Perjantaina vuorossa on Jurassic Rock Mikkelissä, siellä soittaa Turbonegro. Ja Raised Fist. Ja vaikka mitä. Eikä tässä kaikki! Lauantaina seurueemme jatkaa Mikkelistä Tampereelle Popedan keikalle Ratinan stadionille. Huh huh!

Käykää keikoilla, ihmiset, se pitää teidät elossa.

Mainostan lopuksi jälleen myös jatkuvasti päivittämiäni uutuuslistoja Spotifyssa ja Youtubessa. Ne kannattaa tilata, jos haluat pysyä ajan tasalla siitä, mitä tapahtuu radioiden kapeakatseisten soittolistojen ulkopuolella.

Jätä kommentti

Sähköpostiosoitetta ei julkaista.

*