Nupit kaakkoon

Homo ja musta ex-uskovainen basisti on saanut osansa riivaajista

Tänään on julkaistu KXM-nimisen yhdysvaltalaisen rockbändin samanniminen debyyttialbumi. Jos tuo ei vielä kilkuta kelloja, niin trion jäsenistön nimien pitäisi saada ne kilisemään. KXM:n muostavat laulaja-basisti Dug Pinnick, kitaristi George Lynch ja rumpali Ray Luzier.

Pinnick tunnetaan (ainakin kaupallisessa mielessä) rikollisen aliarvostetusta King’s X -yhtyeestä, Lynch kasariheavy-yhtye Dokkenin ja oman Lynch Mobinsa riveistä, Luzier taas on paukuttanut rumpuja Kornissa vuodesta 2008.

Levy innosti minut kertaamaan King’s X:n diskografiaa, joka minulta löytyy hyllystä cd-formaatissa lähes kokonaan. Samalla kaivelin Pinnickin viime aikojen kuulumisia.

Tulipahan huomattua, että Dug Pinnick on jo 63-vuotias! Sitä ei nimittäin uskoisi habituksen perusteella, ei sitten mitenkään. Lauluäänestä puhumattakaan.

Haastatteluja lukemalla selvisi, että Pinnick on kokenut muutama vuosi sitten totaalisen romahduksen, jonka seurauksena hän jätti talonsa laskuineen veljensä hoiviin ja muutti käytännössä täysin persaukisena Los Angelesiin.

Ei ole rockmuusikon arki helppoa näinä päivinä, vaikka kuinka olisi fanien ja kriitikoiden suosiossa.

Näistä kokemuksista syntyi miehen viime vuonna ilmestynyt vereslihallisen suorasanainen sooloalbumi Naked.

Jotta tekemistä riittäisi, julkaisi Pinnick toisenkin levyn viime vuonna The Mars Voltan ex-rumpali Thomas Pridgenin ja blueskitarasankari Eric Galesin kanssa. Pinnick Gales Pridge -otsikolla varustettu trio soittaa blueshenkistä mehevien riffien täyttämää rockia, ja senkin musiikissa Pinnickin kädenjälki kuuluu ja näkyy voimakkaana.

Sitä sanotaan, että taide syntyy kärsimyksestä. Henkisistä riivaajista Pinnick on varmasti saanut osansa, sillä avoimesti homoseksuaalinen Pinnick on mustaihoinen entinen kristitty.

Pinnick on kertonut kasvaneensa ulos kristinuskosta, koska Raamatun oppien mukaan homoseksuaalisuus on syntiä ja sen harjoittajat palavat helvetissä.

King’s X:n ensimmäisillä levyillä oli sanoituksissa vielä hengellistä näkökulmaa, ainakin rivien välissä. Kun Pinnick tuli ulos kaapista 1990-luvun loppupuolella, ottivat monet kristittyjä levyjä myyvät ketjut bändin albumit pois hyllyistä Yhdysvalloissa.

Alla (ja täällä) Youtube-soittolista, johon kasasin aiheeseen liittyviä videoita. Silkkaa parhautta alusta loppuun, suosittelen lämpimästi!