Nupit kaakkoon

Esimerkki siitä, miten festivaalia ei pidä järjestää

Jos kaikki olisi mennyt suunnitelmien mukaan, olisi Jyväskylän Paviljongissa tänä viikonloppuna järjestetty komean kansainvälisen esiintyjäkaartin tarjonnut BeatCon-musiikkifestivaali. Vielä viime syksynä luvattiin kaupunkiin saapuvan muun muassa Lacuna Coilin, Rhapsodyn ja Unisonicin kaltaisia omassa genressään tunnustettuja nimiä.

Vaan toisin kävi. Ensin keikkapaikka vaihdettiin vuodenvaihteessa järjestäjien mukaan liian kalliiksi osoittautuneesta Paviljongista Laukaan Peurunka Areenaan. Samalla ohjelmistoa typistettiin rajusti.

Reilua viikkoa ennen h-hetkeä bändilistaa lyhennettiin entisestään, jolloin muun muassa saksalainen Unisonic tiputettiin pois. Italialaisen Lacuna Coilin piti edelleen olla tulossa, Lordin ja To/Die/Forin kaltaisten kotimaisten nimien kera.

Viime viikonloppuna tuli sitten se uutinen, jota aikaisempi sählääminen oli jo ennakoinut: koko festivaali onkin peruttu.

Tänään ja huomenna Jyväskylän yliopiston Agorassa on BeatConin pelikonferenssi, jonka yhteydessä musiikkifestivaali oli tarkoitus järjestää. Toivottavasti se sujuu suunnitellusti, koska idea on hieno.

Kuten oli musiikkitapahtumakin. Siis paperilla. Sen verran harrastelijamaisesti sitä kuitenkin hoidettiin aina sekavaa tiedottamista myöten (ja ilman minkäänlaista markkinointibudjettia, jos oikein olen ymmärtänyt), että tapahtunut ei ole mikään yllätys.

Nostan hattua visiolle ja sille, että tammikuun hyhmän keskellä haluttiin tarjota kansalle sirkushuveja. Ensi kerralla kannattaa kuitenkin pitää jalat maassa. Nyt lopputulos oli malliesimerkki siitä, miten musiikkifestivaalia ei pidä järjestää.

Jätä kommentti

Sähköpostiosoitetta ei julkaista.

*