Nupit kaakkoon

Ensin oli AC/DC

Jäljittely on suurin kohteliaisuus, on joku viisas joskus sanonut. Populaarikulttuurissa jos missä kopiointi ja muiden lanseeraamien ideoiden kierrätys on arkipäivää. Musiikin saralla ilmiötä voisi kutsua lumipalloefektiksi: kun joku uusi juttu lyö läpi, syntyy jäljittelijöitä kuin sieniä sateella, kunnes perässähiihtäjien legioonan pahnanpohjimmaiset saavuttavat laadullisen aallonpohjan ja/tai suuri yleisö kyllästyy.

AC/DC, tuo maailman paras rockbändi, on vaikuttanut lukemattomiin yhtyeisiin läpi historiansa. Vaikka AC/DC aloitti jo 1970-luvulla, syntyy edelleen uusia pumppuja, jotka ammentavat vahvasti sen kaikesta ylimääräisestä läskistä riisutusta rockjunttauksesta.

AC/DC:n uusi laulaja, kuten me vanhan polven fanit yhä sinnikkäästi kutsumme yhtyeessä vuodesta 1980 laulanutta Brian Johnsonia, kertoi juuri radiohaastattelussa AC/DC:n aloittavan seuraavan studiolevyn äänitykset ensi toukokuussa. Bändi haluaisi myös soittaa tänä vuonna 40 keikkaa juhlistaakseen 40-vuotista uraansa. AC/DC:n debyyttilevy High Voltage nimittäin ilmestyi Australiassa tasan 40 vuotta sitten, 17. helmikuuta 1974.

(EDIT: Perhana vieköön, huonomuistisuus ja puusilmäisyys iski, High Voltage ilmestyi Ausseissa 17.2.1975, eli sen julkaisusta on tänään 39 vuotta. No, menkööt, rapatessa roiskuu!)

Sen kunniaksi väsäsin Youtube-soittolistan, jossa on alussa muutama näyte mestareilta itseltään ja sen jälkeen kooste oppipoikien töistä. Mukana ovat seuraavat videot:

1. AC/DC: Shot Down In Flames
2. AC/DC: What Do You For Money Honey
3. AC/DC: Dog Eat Dog (live)

4. AC/DC: Let’s Get It Up (live)
5. Rose Tattoo: Bad Boy For Love

6. Krokus: Long Stick Goes Boom
7. The Cult: Wild Flower

8. Rhino Bucket: Hey There
9. Airbourne: Live It Up

10. Block Buster: To Hell And Back
11. Horsepower: Bad Hearted Woman

12. Dog Days Revolution: Overloaded
13. Broken Teeth: She’s Gonna Blow

14. Bonafide: No Doubt About It
15. Bullet: Rolling Home

16. Buckcherry: Lit Up
17. The Treatment: The Doctor

18. The Donnas: Take It Off


Jätä kommentti

Sähköpostiosoitetta ei julkaista.

*