Nupit kaakkoon

Emma-gaala näytti jälleen kaapin paikan särökitaran ruimijoille

Stam1na oli Emma-gaalan aikaan esiintymässä Karibialla metalliristeilyllä. (Kuva: Stam1nan Facebook-sivu)

Meinasin jo, että annan aiheen olla. Mitä sitä tuulimyllyjä vasten huutamaan, miksi kusta vastatuuleen?

Vaan kun huomasin, että useampi päivä tapahtuneen jälkeenkin ottaa edelleen pattiin, niin pakkohan se on.

Emma-gaala. Tuo menestyneimmät kotimaiset musiikintekijät vuosittain palkitseva juhla, joka yrittää tuoda pohjoisen perähikiämme surkastuvaan musiikkibisnekseen kansainvälisen glamourin tuntua.

Tänä vuonna Nelosen kahden tunnin pituisessa suorassa lähetyksessä ei näytetty vuoden metallialbumin jakoa ollenkaan. Ruutuaikaa suotiin kyllä kaikille omaa viisitoistaminuuttistaan julkisuudessa pyristeleville trendipopin ja – hip hopin tekijöille. Ai että, miten ihanan tulkinnan Hectorin Lumi teki enkelin eteiseen -ikivihreästä Mikael Gabriel voimakkaalla äänellään tarjosikaan. Oih!

Vuoden metallialbumin sai Stam1na mainiolla Elokuutiollaan. Bändi ei ollut Suomessa gaalan aikaan, sillä se oli samaan aikaan esiintymässä Karibialla neljäpäiväisellä 70 000 Tons of Metal -risteilyllä. Mikä on suomeksi laulavalle bändille jo saavutus sinänsä.

Yli 60 muun bändin joukossa oli Anthraxin, Testamentin, Death Angelin, Annihilatorin ja Overkillin kaltaisten nimien lisäksi muitakin suomalaisia esiintyjiä. Meikäläistä metalliosaamista tarjosivat muun muassa Amorphis, Moonsorrow, Omniun Gatherum ja Kalmah.

On surkuhupaisaa, että suomalaista metallia ja raskasta rockia hyljeksitään vuodesta toiseen Emma-gaalassa, vaikka maamme tunnetaan ulkomailla nimenomaan sähkökitarat tanassa kiertävien yhtyeiden ansiosta.

Stam1nan Elokuutio on muuten myynyt yli 10 000 kappaletta, eli sille on myönnetty kultalevy. Sekään ei riitä suoraan Emma-lähetykseen pääsemiseen, koska särökitarat nyt eivät vaan sovi musiikkiteollisuuden portinvartijoiden mielestä televisioon.

No, sellaista se on, ei tämä mikään uusi juttu ole. Räpduo JVG sai viime vuonnakin vuoden yhtye -Emman. Avauduin silloinkin aiheesta blogissani.

Johan helpotti. Se siitä.

Jos haluat pysyä ajan tasalla siitä, mitä nupit kaakkoon -henkisessä musiikkimaailmassa tapahtuu, tilaa alta löytyvät Spotify- ja Youtube-uutuussoittolistani.

Tähän saakka olen perustanut aina uuden listan vuoden alussa, mutta koska viimevuotisella Spotify-soittiksellani on tätä kirjoittaessa jo 116 tilaajaa, niin päätin jatkaa sen päivittämistä. Saman tein videouutuuslistallekin.

 

 

Jätä kommentti

Sähköpostiosoitetta ei julkaista.

*