Nupit kaakkoon

Cheek siellä, Cheek täällä, rokkarit pahalla päällä

Rockkansa nosti metelin Ilosaarirockin paljastettua Cheekin olevan tulossa esiintymään festivaalin päätöspäivänä. Jo aikaisemmin Provinssi (entinen Provinssirock) oli ilmoittanut Cheekin tulevan ensi suvena myös Törnävänsaareen riimittelemään.

Provinssin marraskuisen Cheek-uutisoinnin jälkeen ei kuulunut samanlaista älämölöä. Eikä ihme: johan Pohjanmaan ykkösmusiikkitapahtumassa oli nähty ja kuultu viime vuonna EDM-dj Calvin Harrisin kaltaisia muoviartisteja.

Vaikka ymmärrän hyvin niitä, joiden mielestä omaleimainen Ilosaarirock menee pilalle Cheekin takia, ymmärrän jossakin määrin myös festivaalijärjestäjiä.

Cheek nyt sattuu olemaan tällä hetkellä Suomen suosituin artisti. Itselleni on edelleen mysteeri, että miksi ihmeessä näin on päässyt käymään, mutta näin se nyt vain on. Katsokaa vaikka oheista ruutukaappausta Lippupalvelun sivulta, se kertoo suorat sävelet miehen nauttimasta sukseesta.

Provinssin ja Ilosaarirockin kaltaisten isojen festarien järjestäminen on riskipeliä. Paikalle pitää houkutella pirusti porukkaa jotta päästään edes nollatulokseen taloudellisesti.

Nykynuoriso kuuntelee, siis noin keskiarvoisesti, luokattoman paskaa musiikkia. Jotta festivaalit saavat uudetkin sukupolvet kiinnostumaan itsestään, on sisäänheittotuotteina käytettävä calvinharriseja ja cheekejä. Cheek saattaa saada jonkun keskivertotallukankin saapumaan ensimmäistä kertaa Ilosaareen, mene ja tiedä.

Näin minä järjellä ajattelen.

Sydän kuitenkin huutaa samassa kuorossa muiden närkästyjien kanssa.

Ilosaarirock on pilalla.

En todellakaan aio matkustaa Joensuuhun ensi suvena, koska Cheek nyt vain yksinkertaisesti silittää musiikillisesti nahkaani piikkiharjalla vastaharjaan.

Ilosaarirock on tähän asti tunnettu erinomaisesti suunnitellusta ohjelmistostaan, joka on houkutellut paikalle enemmänkin monimuotoisuutensa kuin yksittäisten hittiartistien takia. Cheekin kaltaisen kiinnityksen takia Laulurinteen klassinen rockjuhla lipuu lähemmäksi valtavirtaista Ruisrockia ja nyky-Provinssia.

Joten pitäkää tunkkinne!

EDIT: Korjattu järjestäjien pyynnöstä tieto siitä, että Cheek olisi Ilosaarirockin sunnuntain pääesiintyjä. ”Ilmoitimme Cheekin esiintyvän festivaaleilla, pääesiintyjästä emme ole puhuneet”, Ilosaarirockin vastaava tuottaja Petri Varis kommentoi.

Jätä kommentti

Sähköpostiosoitetta ei julkaista.

*