Nupit kaakkoon

AC/DC:n joutsenlaulu saa yhä murheellisempia piirteitä

Maailmalta kantautui tänään AC/DC-fanien kannalta surullisia uutisia: bändin rumpalia Phil Ruddia syytetään kahden miehen murhan järjestämisen suunnittelusta. Jos 60-vuotias Rudd todetaan syylliseksi, saattaa hän joutua istumaan kymmenen vuoden kakkua. Poliisi ratsasi rumpalin asunnon Uuden-Seelannin Taurungassa varhain tänä aamuna. Rudd sai syytteet myös huumeiden hallussapidosta ja tappouhkauksesta.

Rudd vapautettiin takuuta vastaan. Oikeudenkäynti jatkuu kolmen viikon kuluttua.

Kyseessä ei ole ensimmäinen kerta, kun Rudd on viranomaisten kanssa tekemisissä. Vuonna 2007 Rudd oli oikeudessa ex-puolisoonsa kohdistuneesta väkivaltaisuudesta.

Huhut Ruddin ympärillä alkoivat pyöriä viime kuussa, kun paljastui, että rumpali ei osallistunut AC/DC:n kahden tulevan musiikkivideon kuvauksiin. Selitykseksi AC/DC:n leiristä ilmoitettiin ”perhesyyt”. Lisää vettä huhumyllyyn saatiin sen jälkeen, kun rumpali puuttui myös bändin tuoreista promokuvista. Nyt syy on selvillä.

AC/DC:n 15. kansainvälisesti julkaistava studioalbumi Rock Or Bust ilmestyy 28. marraskuuta.

Kun tiedossa on jo sekin, että bändin primus motor Malcolm Young on joutunut dementiakotiin hoidettavaksi, saa 200 miljoonaa levyä myyneen rocklegendan joutsenlaulu yhä murheellisempia piirteitä.

Bändi on ilmoittanut aikaisemmin lähtevänsä ensi vuonna kiertueelle. Malcolm Youngin paikan kitaristiveljensä Angus Youngin rinnalla on ottanut Youngien veljenpoika Stevie Young. Nähtäväksi jää, kuka Ruddin rumpupallille istuu.