Mehtä Pena

Tyytyväisyys on kodin onni

Tämännäköinen vaatimaton seinävaate on koristanut synnyinkotini seinää Kolkun Lehtolassa , Viitasaaren kenties kaikkein syrjäisemmällä kylällä. Luulen että äitini on jossain elämänsä vaiheessa vaatteen  kirjaillut. Eihän siihen ole paljoa tullut kiinnitettyä huomiota, mutta aivan viime vuosina tuo lause on jotenkin alkanut elämään mielessä. Olen tullut siihen johtopäätökseen että  lause pitää sisällään paljon viisautta. Se pitää paikkansa ja toimii hyvin jos joku  kaipaa onnea, iloa, autuutta, mielihyvää,  ja jopa hauskuutta , naurua, ja optimismiä, jotka kaikki mainitaan sanan tyytyväisyys synonyymeina.

Vastakohta on tietenkin tyytymättömyys. Olen kuullut tätäkin puolusteltavan sillä että Tyytyväisyys tappaa kaiken kehityksen ja tyytymättömyys näin ollen toimii kehityksen voimana ja takeena. En oikein usko tähän. Mutta voihan sitä aina kokeilla, mitä siitä seuraa. Varma olen että tyytymättömyys  saa aikaan kapinointia, riitoja, mielipahaa, surua, itkua, ja toivottomuutta ja pessimismiä. Näkeehän sen nyt sokea Kreettakin.

Tänä päivänä tapaa paljon tyytymättömyyttä ja vähän tyytyväisyyttä. Varsinkin vaalien alla  tyytymättömyyttä asioiden hoitoon ja tilaan oikein lietsotaan. Ja kyllähän epäkohtia riittää, ei niitä tarvitse etsiä. Voisin luetella helposti ainakin tuhat asiaa alkaen Eu:sta, Eurosta, Ukrainasta, Krimistä, Venäjästä ja päätyä kotomaahamme ja tänne kuntatalousongelmien kanssa kamppailevalle Viitasaarelle. Mutta en taida viitsiä. Vaarana on että pääsen nauttimaan tyytymättömän mieleni aikaansaamista hedelmistä.

Olin tänään kuntosalilla, ja Simmarissa uimassa. Mietin siinä punnertaessani että kyllä täällä Viitasaarella on nämä seniorien olot aika mukavat. Minulla ei ole valittamista. Seniorikortilla oliko sen hinta nyt 60 e,  saa kuntoiluherkkua maistaa niin paljon kun jaksaa ja viitsii. En tiedä onko mulla ollut poikkeusellista tuuria mutta, sen kerran kun olen terveyspalveluja tarvinnut aina olen päässyt vastaanotolle tarvitsematta viikkoakaan jonottaa. Erikoismaininnan annan näille kulttuuripalveluille. Konsertteja täällä on tuon tuosta, milloin seurakuntalolla, milloin Areenalla. Tällä vauhdilla mehtä-penastakin taitaa kohta tulla kulttuurin suurkuluttaja. Eikä passaa unohtaa tätä SEUTUA paikallislehteä joka on tullut näiden nettisivujen kautta melkeinpä osaksi elämää.

Hyvä täällä on mielestäni olla. Mitä nyt harmittaa tuo valokuituyhteyden totetumisen jämähtäminen jonnekin usvan peittoon. Jos ei tule valokuitu olkoon tulematta. Sen takia en tyytymättömyyttä sisimmässäni ala hellimään. Silloin tyydyn tähän mokkulaani.

 

Kommentit (1 kpl)

  • Eero Pulkkinen

    Joo. Näin se on . Kyllä Viiitasaarella julkiset ja myös yksityiset palvelut hyvin toimivat. Enkä usko että tyytyväisyys kehitystä jarruttaa, päin vastoin. Luovuuden ja kehityksen edellytyksenä on paremminkin tyytyväinen ja hyvinvoiva kansalainen.

Jätä kommentti

Sähköpostiosoitetta ei julkaista.

*