Mehtä Pena

Terveisiä STUBBLANDIASTA !!!

 

Joku aika sitten Tv:n aamuohjelmassa haastateltiin Taloustutkimuksen tutkijaa Juho Rahkosta.

Hän kertoi että Suomalaiset ovat jakaantumassa kahtia. Eivät niinkään rikkaisiin ja köyhiin tai oppineisiin ja oppimattomiin vaan Pölöslandialaisiin ja Stubblandialaisiin.

Stubblandialaisten tuntomerkkejä ovat mm. jatkuva älypuhelinten hiplailu, selfiekuvat, ahkera twiittailu ja muu sosiaalisen median käyttö sekä piukat vaatteet. Stubblandialainen arvostaa teknologian ripeää kehitystä. Hän odottaa juuri nyt älykelloa joka kertoisi hänelle mm. verenpaineen, sokeritasapainon, senhetkisen vireystilan ja ravinnon ja liikunnan tarpeen sekä rasvaprosentin.

Pölöslandialaisen tunnistaa taas siitä että hän suhtautuu epäluuloisesti kaikkeen uuteen. Hän ärsyyntyy aina uudesta tekniikasta, eikä suostu opettelemaan älypuhelimen käyttöä, sekä pitää sosiaalista mediaa täysin turhana ajanhukkana. Keskiverto Pölöslandialainen haluaisi, jos voisi palata ajassa vähintäänkin 30 vuotta taaksepäin. Hän viihtyy väljissä vaatteissa, mutta tykkää käyttää jopa pukua ja kravattia.

Tähän niinkuin muihinkin Taloustutkimuksen tutkimuksiin on syytä suhtautua vakavasti. Tutkija muuten mainitsi ettei jakaantuminen ole niinkään paljon maantieteellistä kuin luullaan. Pihtiputaalla sattaa siis tavata Stuppilaisia ja Espoossa Pölösiä.

Asia kiinosti minua kovasti, eikä vähiten siitä syystä että olimme tuon ohjelman ulostuloaikaan pakaamassa tavaroita Järvenpäähän muuttoa varten. Koska tunnistan itseni syntyperäiseksi Pölösalandialaiseksi, minua vähän arvelutti muuttaa vielä vanhoilla päivillään Stubblandiaan. Voiko syntyperäinen Pölösläinen viihtyä Stubbilassa? Toisaalta 6 vuotta Viitasaarella avasi silmiä näkemään liian syvälle iskostuneen pölösläisyyden varjopuoliakin. Pölösläinenkään kun ei elä paljailla maisemilla. Vähän vaikutti siltä että Pölösläisyys on niin vahvassa huudossa syntymäpitäjässäni että se estää lopulta kaiken kehityksen. Näin on tainnut Viitasaarella nyt käydä. Tätä tilannetta seuraan jatkossakin sillä minulle jää edelleen tukikohta sinne käydä haistelemassa  Kolkulla Pölösilmaa silloin kun mieli tekee. Eipä kehitys ole kovin kummoista viimeaikoina ollut. Ketä lienee siitä syyttäminen? Peruspölöslandialaisia, keskitienpölöslandialaisia, järvistubbilaisia vai ketä?

Nyt terveisiin. Ihan mukavasti täälläkin on alkuun päästy. Täältä tuntuu olevan lyhyt matka vähän joka puolelle. Emme ihan ole vielä tuonne pääkaupungin keskustaan asti uskaltautuneet, Mutta Vantaan Ikea on jo valloitettu. Kun sieltäkin on ulos selvitty, luottamus siihen että kyllä täällä Stubblandiassa pärjää vahvistui kertaheitolla monta astetta. Kartanontieltä jossa nyt majailemme, (hyvä Pölösläinen nimi) on vain parinsadan metrin etäisyydellä rautatieasema, linjaautoasema, kirjasto, Järvenpäätalo, Prisma, Citymarket ja terveysasema.ja uimahalli.Väkeä lähitienoilla liikkuu paljon eri suuntiin. Eivätkä nämä Stubbilaiset näytä erikoisen vaarallisilta. Eivät ne itseasiassa kiinnitä erikoista huomiota lökäpöksyiseen Pölösvaariin vaan hivelevät kävellessään alykännyköitään hienovaraisemmin kun vaari aikoinaan vanhalla veräjän luona Eloveenatytön hiuskiehkuraa.

Stäpaitsi täällä kaupunkialueella juokenteli viimeviikolla myös lampaita, hevosia, ja yksi possukin ihan vain iloisella karkumatkalla aitauksistaan.Ja kun netti aukeaa täällä vielä nopeasti ja toimii varmasti kun postiKusti ennen vanhaan, säällä kun säällä, niin mikä täällä Stubblandiassa on viihtyessä.

Niin että Terveisiä ja Hyvää Kesänjatkoa pölistään kun tavataan

 

Jätä kommentti

Sähköpostiosoitetta ei julkaista.

*