Mehtä Pena

Järisyttävä kehitysidea Viitasaarelle !

 

Täällä seudun nettipalstoilla ja erikoisesti seudun 80v. juhlanumerossa on kyselty kovasti kehityideoita. Jonkunverran niitä on tullutkin ja Seutu nyt` osiosa niitä parhaillaan esitellään ja jotkut on niitä siellä kommentoineetkin. Mehtä-Penakin pistää nyt lusikkansa tähän soppaan.

Penankin mielestä pitäisi keksiä jotain uutta ja erikoista joka saisi omaperäisyydellään huomiota ja ihmiset uteliaiksi, sekä pysähtymään Viitasaarelle hiukan pitemmäksi toviksi kuin hätäisen kahvikupin ajaksi.

Kolmensadan metrin korkuinen hotelli maksaisi varmmaan yli 500 miljoonaa ecua.Iso kauppakeskus kymmeniä miljoonia, eikä kenelläkään taida olla varmuutta että niihin saataisiin riittävästi maksavia asiakkaita. Joku esitti siltaa kirkkosaareen sillekään ei taida löytyä maksajaa.

Nyt esittelen uuden huiman suunnitelman. ABC:n laiturin ja kirkkosaaren välinen salmi taitaa olla vain vähän runsas 200 metriä. Yleisin trampoliini on 4.20 metriä. Tarvittaisiin siis vain n. 50 trampoliinia joiden jalat hylättäisiin metallikeräykseen. Nämä 50 trampoliinia kiinnitettäisiin toinen toisiinsa. Putkiliikkeestä löytyisi varmaan sopivia liittimiä joilla tämä liittäminen onnistuisi. Maalikuussa jolloin jää vielä kestäisi Walmettia trampoliinit asennettaisiin paikalleen ilmaan ja vahvoilla sinkkivaijereilla kiinnitettäisiin ja kiristettäisiin sopivalle kireydelle jolloin riippusilta olisi valmis. Syksyllä kun jäät kantaa purettaisiin aina pois.

Tuossa tramppasillalla olisi hauska järjestää erikoisia kisoja. Esim kenguruhypyn maailmanmestaruuskisat. Jos on liian helppo voisi kisaa vaikeuttaa. Pari hyppely eukonkanssa olisi tosi mielenkiintoinen. Siellä Sonkajärvellä ja Suomussalmella jo ollaan kalpeita kun tätä luetaan. Mielenkiintoinen olisi myös kisa jossa kilpailija samalla kun hyppii vastarannalle joutuisi näppäilemään ja hiplailemaan älypuhelimella määrätyt tehtävät. Kyllä tälle radalle käyttöälöytyisi. Varmaan nämä maastopyöräilijätkin ottaisivat mittaa toisistaa tramppasillan ylityksessä. Veteen pulahtaminen kesken kisan olisi ainakin yleisöä kiinnostava laji. Myös Kirkkosaari tulisi monien Viitasaarelaisten ulottuville.

Siinä nyt pääpiirteittäin idean kuvaus 50 trampoliinia maksaisi, kun kilpailuttaisi ehkä 12000 euroa Ei sillä saa hotelliin yhtä baaritiskiä. Tietysti nämä liitinosat ja kasaaminen tulisi siihen päälle.

Että tuota  :-D Olkaapa hyvät Viitasaaren päättäjät. Teille kun ootte niin mukavia ja sopuisia luovutan ideani ilmaiseksi. Jos muut kaupungit tai kylät kyselee heiltä otan 20 000 Pihtiputaalaiset saavat kuitenkin 15000 eurolla :-Dtrampoliinit ja leppälaudat 003

Kommentit (1 kpl)

  • mehtä-pena

    Siinä on tuossa selventävä piirustus. Piirsin sen timpurinkynällä kenkälaatikon kanteen

Jätä kommentti

Sähköpostiosoitetta ei julkaista.

*