Marjan Puu

”Asioita joista vähän elämässä ilahdun”

Nykyään kiinnitämme huomiomme usein asioiden huonoihin puoliin. Negatiivinen palaute on erittäin yleistä, välillä tuntuu, että siihen melkein hukkuu. Kerromme päivästämme helposti huonoja asioita ja negatiiviset muistot jäävät helposti mielessä päällimmäiseksi. Monesti kuulee kyllä ihmisten valittavan terveydestään. Aika usein päätä särkee, väsyttää tai mahaan koskee.

Milloin viimeksi kuulit, kun joku kehui terveyttään yhtä aidosti kuin muut vaivojaan. Kuinka usein kuulet sanat ”Välitän sinusta todella paljon” tai ” Olet loistava tyyppi”. Nyt minä haastan teidät miettimään (ja listaamaan paperille tai mieleen) seuraavia asioita:

– jotka tekevät sinut onnelliseksi

– ilahduttavat

– joista olet kiitollinen

Seuraavaksi näet minun listani niistä asioista, jotka tekevät minut onnelliseksi. Ei kaikki, mutta ne, jotka tulivat mieleen. Asiat voivat olla laidasta laitaan, ne voivat olla pieniä tai suuria, kuten huomaat.

– perhe ja sukulaiset, ystävät ja luokkakaverit, kaikki tutut ihmiset!

– joku kehuu sinua

– näen kuumailmapallon taivaalla

– joku onnistuu pitkän yrittämisen ja työn jälkeen

– kun saa mennä metsään

– kun joku antaa sinulle kukan/kukkia

– jos joku halaa

– tai hymyilee

– kun hiljainen ihminen kertoo mielipiteensä

– aamulla herääminen auringon paisteeseen

– kynttilän valossa istuminen

– lämpimän kaakaon juominen kirpeinä syyspäivinä

– sateen tuoksu

– kumisaappaat jalassa lätäköissä hyppiminen

– kun saa mennä raskaan päivän jälkeen kotiin

– rappusten laskeminen

– pikkuveljen kanssa leipominen

– kouluun meneminen, kun tiedän, että minut hyväksytään siellä

– kun joku sanoo jotain hauskaa ja kaikki rupeavat nauramaan

– laulaminen yhdessä

 

Siinä oli osa minun ”ihanuuksistani”. Nyt toivoisin, että haastat itsesi ajattelemaan ja kirjoitat tuohon kommenttikenttään ainakin yhden asian, joka tekee sinut onnelliseksi.

Ihanaa syksyn jatkoa!

♥:llä Marja

Kommentit (10 kpl)

 • Harri Helle

  Kiitos Marja. Ilahduin jo tuosta kirjoituksestasi. Ilon ja kiitollisuuden aiheita löytyy paljon, kun vain kuljemme silmät auki ja aistit avoimina. Aamukahvin tuoksu, ystävälliset sanat, tutut työkaverit hauskoine persoonallisine piirteineen, ensimmäiset suppilovahverot…
  Iloa syksyyn sinulle!

  • Marja

   Nyt voi sanoa, että kiitos Harri! Minä ilahduin kommentistasi! Ystävälliset sanat ovat niin ihania! Mutta minäkin ilahdun usein työkavereistasi

 • Petri Kuntsi

  Tämän päivän ensimmäinen sähköposti alkoi sanoilla ”On kyllä kertakaikkiaan hienoa työtä!!!”

  Totta on että positiivista palautetta tulee harvoin ja negatiivinenkaan ei suoraan vaan välikäsien kautta, joten en kyllä pistäisi pahitteeksi vaikka molempia tapoja korjattaisiin hieman. Postiviivisuutta lisää ja kritiikki suoraan sille jolle se kuuluu. Negatiivisetkin asiat voi esittää ihan rakentavastikkin. Työsarkaa on molemissa kyllä itsellänikin.

 • pirjo

  Sinussa asuu tulevan psykologin alku selvästi. Minä ilahduin viimeksi siitä, kun murkkulapsi antautui keskusteluun muustakin kuin siitä, mitä haluaa välipalaksi. Lisäksi edessä on vapaapäivä ja puutarha täynnä töitä ja puolukat odottaa metsässä.

 • Kristina Palo

  Kiitos Marja! Toitpa esille tärkeän asian. Elämä on helpompaa kun on kiitollinen mieli. Eilen esimerkiksi kiitollisuutta koin onnistuneista leipomuksista oivalla vuolukiviuunilla ja se ihana tuoksu, auringon paiste sankan raekuuron jälkeen, kissan kotiintulo ”karkumatkan” jälkeen ja paljon muuta.
  Muistaisimmepa aina synkimpinäkin hetkinä löytää edes yksi asia josta voi iloita ja kiittää.

 • Irja Röntynen

  Ilmoitin jo eilen fb.n sivuilla Tyytyväisyys/kiitollisuus viestin: olen saanut hyvät geenit äidiltäni. Pystyn ajamaan vielä polkupyörää 5km/6pvä viikossa. Yhteisöllisyys täällä ja siellä Viitasaarella. Maria Kaisan oivallus on mainio! Viitasaaren seurakuntakin tuntuu kodilta, johon olisi mukava liittyä!

  • Marja

   Kiitos kaikille ihanista kommenteista! Ihanaa, kun ihmiset löytävät asioita, jotka tekevät onnelliseksi

 • Hannu vesterinen

  Rappusten laskeminen ja kouluun meneminen kun tietää, että siellä hyväksytään ovat sinun listasi helmiä. Toinen pieni, toinen suuri asia, molemmat olleet minunkin listallani.
  Nyt iloitsen joka aamu siitä, että joku on keksinyt sukkavetimen. Sulla on vielä pitkä matka vetimeen, mutta vedä vaan täysillä muuten.

 • Esa Kilponen

  Työ-Esa ilahtuu aina, kun joku kirjoittaa sivustolle kirjoituksen tai kommentin, tai lähettää kuvan. Koti-Esa ilahtuu vaikkapa siitä, että on kaunis syksyinen sää, pääsee koiran kanssa metsälenkille, tuulee naamaan ja koira kurkkii mättään takaa hölmistynyt ilme nassullaan.

 • MikkoJohannes

  Kaunis syyssää ilahduttaaa aina. Koti ja hyvät ystävät myös. Kun vain osaisi tarpeeksi usein osoittaa heille kiitollisuuttaan. Tänäänkin olen heille velkaa, vaikka osalle on tunnustus annettukin.

Jätä kommentti

Sähköpostiosoitetta ei julkaista.

*