Maijan maailma

Elämä Turkissa osa 2

Tällä hetkellä täällä Teneriffalla on ollut muutaman päivän tosi tuulinen ilma ja pilvistä joten on mukava muistella Turkin helteitä. Otetaas siis toinen osa Turkin kauneutta käsiteltäväksi!

Kun muistelee Turkkia tulee mieleen ihanat ruuat! Varsinkin tavuklu dürüm eli sellainen kanarulla. Ne ovat ihan erilaisia kuin Suomessa, naminami. Lisäksi kävimme monissa erilaisissa ravintoloissa, jotka olivat meren rannalla. Niistä sai tilattua ihanaa lammasta sekä jälkiruuat olivat taivaallisia! Eräs turkkilainen jälkiruoka mihin ihastuin oli eräänlainen riisimantelisuklaajäätelö-hässäkkä, nimeä en valitettavasti muista ja sitä sai yhdestä ravintolasta, taisi olla heidän oma juttunsa… Mutta älkää koskaan ohittako Baklavaa, tätä suuhun sulavaa, ällö makeaa jälkiruokaa, NAM! Liitän tähän kuvan myös ihanista kakuista mitä saatiin maistella jälkkäriksi yhdellä illallisella.

WP_000496

Kaipaan myös ihmisiä Turkista. Työkaverini olivat ihania ja hauskoja ihmisiä! Heitä on ikävä. Turkkilaiset ovat avoimia sekä heidän kanssaan pystyy hyvin laskemaan leikkiä. Tunsin myös olevani tervetullut heidän sekaan, sillä he olivat sitä mieltä, että turkin ja suomen kieli ovat hyvin samanlaisia. Totta on se, että meillä on samanlainen kielioppi, mutta yhteenkään samaan sanaan en törmännyt. Ainakaan niin, että myös merkitys olisi ollut sama. Mutta vähän aikaa Turkissa asuttuaan tulee oppimaan sanan Tamam, mikä tarkoittaa ”okei”. Se on käytössä edelleen!

Vielä on pakko kertoa ihanista nähtävyyksistä mitä Turkin Sidessä on. Tiedän, että saattaa kuulostaa tylsältä tämä aihe, mutta kuvat kertokoon enemmän kuin sanat. Sidessä on siis upeita vanhoja rakennelmia mitä kannattaa käydä vilkaisemassa jos sinne päin sattuu!

WP_000635WP_000767WP_000493

Sain tässä muuten torstaina tietää, että ensi kesän vietän Menorcalla, ei kuulosta hullummalta ollenkaan!

Jätä kommentti

Sähköpostiosoitetta ei julkaista.

*