Maailma minun silmin

Maailma tarvitsee muutosta

Mieltäni aina vaivaa, ne ihmiset joiden elämä ei ole onnistunut. Tarkoitan niitä tyttöjä, jotka jättävät koulunsa kesken ja joutuvat menemään naimisiin, jonkun vanhan miehen kanssa. Asian ei pitäisi mennä näin.

      ”Rakastumisen, seurustelun, kihlautumisen, naimisiinmenon, ja äitiyden pitäisi olla kauniita ja toivottuja asioita, eikä ketään saa pakottaa mihinkään, vaan jokaisella ihmisellä pitäisi olla oikeus päättää.”

Haluisin vaikuttaa ja parantaa näiden tyttöjen elämää, sillä he eivät ansaitse tätä elämää mihin heidät pakotetaan. Heillä on oikeus elää lapsuuttaan rauhassa ja käydä koulua ja elää nuoruuttaan. Tämän tapainen varhainen avioliitto ei ole lainkaan hyväksi tytölle, se vaarantaa tytön terveyttä ja tietenkin hänen mahdollisuuksiaan elämässä. Asialle on tehtävä jotakin pelkkä laki ei voi kieltää lapsiavioliiton solmimista. Sillä jo yli 50 % kehitysmaiden tytöistä tulee raskaaksi alaikäisinä ja 39 000 tyttöä joutuu naimisiin joka päivä. Aina järkytyn ja hämmästyn kun tällaista tapahtuu jollekin pienelle tytölle, miten hänen vanhempansa sallivat tällaista tapahtuvan. Itse haluaisin auttaa ja vaikutta näiden tyttöjen elämään, mutta en vain tiedä mistä aloittaa.

Tai ne kaikki lapset, joiden vanhemmilla ei ole varaa kouluttaa heidät ja sen takia lapset joutuvat menemään töihin aikaisin ja leikit jäävät kesken. Sillä perhe on niin köyhä, eikä sillä ole varaa syöttää lapsiaan.

On myös niitä lapsia, jotka ovat sodan uhreja, jotka menettävät isänsä tai äitinsä ja joutuvat pärjäämään maailmassa yksin. Myös on lapsia, jotka ovat syrjäytymisen ja kiusaamisen tai väkivallan uhreja. Maailmassa on paljon erilaisia ongelmia, joihin on tehtävä jotakin. Jos köyhyyttä ei olisi, niin näitä ongelmia olisi paljon, paljon vähemmän.

Haluaisin, että kaikilla lapsilla olisi hyvä lapsuus ja oikeus käydä koulua. Mutta toteutuuko unelmani joskus, toivottavasti.

Kommentit (7 kpl)

 • mehtä-pena

  ”mutta en vain tiedä mistä aloittaa”
  Kirjoitat tosi isosta ja tärkeästä asiasta. Minun tuli mieleeni että ehkä sinun kannattaisi jotenkin mennä mukaan Unisef järjestön toimintaan tai ainakin tutustua siihen. Ymmärtääkseni monet nuoret on siellä vapaaehtisina ja jotkut jopa palkattuinakin. Muistelen että Viitasaaren kunnanvaltuuston puheenjohtaja Sonja Kekkonen oli opiskeluaikanaan töissä Unisefissä. Hän saattaisi pystyä kertomaan tarkemmin tuosta maailmanlaajuisesta järjestöstä.

  • Nuur Al-emara

   Kiitos kommentista:) kyllä olen ajatellut, että jossain vaiheessa elämässäni haluaisin olla mukana esimerkiksi Unisef järjestössä. Se olisi todella mielenkiintoista .

 • Assi

  Hienoja ajatuksia sinulla! Kannattaa osallistua kaikkiin keräyksiin ja muihin kampanjoihin, itsekin keräsin rahaa Tasauskeräyksessä. Rahat menivät ihmiskaupan uhreille. Ja nimenomaan naisille, heidän kuntoutukseen ja koulutukseensa.

  • Nuur Al-emara

   Kiitos Assi kommentistasi:). Joo se on todella hyvä asia, että olet osallistunut erilaisiin keräyksiin, sillä oikeesti monet ihmiset hyötyvät niistä.

 • pirjo nyman

  Vaikutat jo kirjoittamalla julkisesti näistä asioista ja ottamalla ehkä muissakin ympyröissä esille esimerkiksi lapsiavioliitot. Suomen tiedotusvälineissä on seurattuja mielipidepalstoja, joihin voi heittää kirjoituksia. oman kulttuuritaustasi ansiosta saatat olla erittäin kiinnistusta herättävä kirjoittaja. Älä silti ahdistu kaikesta maailman epäoikeudenmukaisuudesta, vaan nauti omasta nuoruudestasi, joka ei kestä.ikuisesti.

 • Nuur Al-emara

  Kiitoksia kommentista Pirjo:) Kyllä yritän nauttia nuoruudesta ja eihän se kestä ikuisesti. Mutta pitää aina muistaa, että on niitä lapsia ja nuoria, jotka eivät ole nauttineet elämästään, joka on todella surullista. Haluan blogissani tuoda esille erilaisia ongelmia, jotta ehkä voisin jollakin tavalla auttaa apua tarvitseville lapsille.

 • Heidi

  Mahtavaa, että suot aikaa ja ajatuksiasi myös niille, jotka eivät ole syntyneet yhtä onnekkaiden tähtien alla kuin me. Unicefin lisäksi tietoa löydät esimerkiksi YK:n naisten Suomen järjestön sivuilta (UN Women). Tapoja vaikuttamiseen on, täytyy vain löytää omansa. Tsemppiä matkalle!

Jätä kommentti

Sähköpostiosoitetta ei julkaista.

*