JyväsLentis

Pohjoismaiden beach volley -huiput Jyväskylässä

Jyväskylässä, Tuomiojärven uimarannan kentillä 18.–20.9. pelattavassa kansainvälisessä beach volley -turnauksessa nähdään Suomen parhaiden parien lisäksi liuta Pohjoismaiden huippunimiä. Mukana ovat muun muassa Suomen kirkkaimmat beach volley -tähdet Emilia ja Erika Nyström sekä kansainvälistä läpimurtoa tekevät Riikka Lehtonen ja Taru Lahti.

Jyväskylässä pelattava kansainvälinen beach volley -turnaus on jatkumoa Jyväskylän kaupungin upealle panostukselle Tuomiojärven uimarannan beach volley -kenttiin sekä JyväsLentiksen määrätietoiselle työlle turnausjärjestelyissä.

– Jyväskylä valikoitui turnauspaikaksi pitkälti loistavien kenttien ja aiemmissa turnauksissa moitteettomasti sujuneiden järjestelyiden johdosta, Lentopalloliiton beach volleyn päävalmentaja Kai Liukkonen perusteli Lentopalloliiton tiedotteessa.

Naisten turnaukseen osallistuu Suomen terävin kärki, kun osallistujalistalla ovat sekä Nyströmin kaksoset Emilia ja Erika että Riikka Lehtonen ja Taru Lahti. Euroopan kiertueen palkintopallilta upeasti kesänsä aloittaneiden Nyströmien vaikean loppukesän jälkeen Jyväskylässä tarjolla olevat pisteet varmasti kelpaisivat kesää 2015 silmällä pitäen. Riikka Lehtoselle ja Taru Lahdelle kuluva kesä on puolestaan ollut läpimurto kansainvälisillä kentillä, mistä merkkinä ovat muun muassa villi kortti EM-kisoihin ja Euroopan kiertueen satelliittiturnauksen voitto Vaduzissa.

Naisten turnauksessa nähdään suomalaisparein lisäksi muitakin kovia nimiä, kuten maailmankiertueellakin pelanneet ruotsalaispari Nina Grawender ja Karin Lundqvist sekä norjalainen Cindy Treland parinaan Siv Skjong. Suomalaisista mukana ovat myös yllätysvoiton Oslon NEVZA-turnauksessa vieneet Essi Hasu ja Anniina Parkkinen.

Miesten turnauksessa nähdään myöhäisestä ajankohdasta huolimatta lähes 20 paria viidestä eri maasta. Suomalaisparien lisäksi mukana on joukkueita Englannista, Tanskasta, Ruotsista ja Norjasta. Mukana on muun muassa kokenut norjalaispari Horrem/Eithun, joista Iver Horrem on pelannut kansainvälisiä turnauksia jo kolmella vuosikymmenellä, sekä olympiapaikkaa tavoittelevat britit Sheaf/Gregory. Suomalaispareista turnaukseen osallistuvat muun muassa kesän 2014 SM-hopeamitalistit Timo Haavisto ja Toni Vahela sekä kultamitalisti Pekka Piippo parinaan Jyrki Nurminen.

Pohjoismaiden alueellisen lentopalloliiton NEVZA:n alaisuudessa pelattavan turnauksen järjestävät yhteistyössä JyväsLentis ry ja Suomen Lentopalloliitto.

Jätä kommentti

Sähköpostiosoitetta ei julkaista.

*