JyväsLentis

JyväsLentiksen pelaajat mukana EM-kisajoukkueessa

Alle 19-vuotiaiden tyttöjen EM-kisat ovat ensimmäiset Suomessa järjestetyt nuorten lentopallon arvokisat. Kisat pelataan Tampereella ja Tartossa, Virossa 16.–24.8. Suomen joukkueessa paikasta sijoituspeleihin taistelevat myös jyväskyläläiset Anna Rantala ja Lotta Piesanen.

JyväsLentis aloitti toimintansa vuonna 2006. Tuolloin 9-vuotias Anna Rantala ja 8-vuotias Lotta Piesanen aloittivat lentopalloilijan taipaleensa samana vuonna. Tyttöjen maajoukkueen päävalmentaja Aapo Rantanen kommentoikin arvioissaan pelaajista Rantalan olevan ”JyLen ensimmäistä pelaaja-aaltoa”.

Tällä hetkellä molemmat pelaajat käyvät lukiota sekä pelaavat ja harjoittelevat ikäluokkamaajoukkueen kanssa Kuortaneen valtakunnallisessa valmennuskeskuksessa.

– Meillä oli kolmen viikon omatoimijakso alkukesästä, mutta siitä saakka ollaan oltu joukkueen kanssa tiiviisti yhdessä. Kesän aikana on treenattu paljon sekä lajia että fysiikkaa, Rantala kertoo EM-kisoihin valmistautumisesta.

Kesän aikana ringissä on ollut mukana 17 tyttöä, joten paikka 12 pelaajan lopullisessa kokoonpanossa ei ole ollut itsestäänselvyys, varsinkaan Piesaselle. Piesasen pelipaikalle, yleispelaajaksi, olisi ollut tarjolla kuusi pelaajaa, joista vain neljä mahtui kisajoukkueeseen.

Joukkue on pelannut loppukesästä kuusi harjoitusottelua toista kisaisäntämaata Viroa vastaan. Takana on kolme voittoa ja kolme tappiota.

– Ollaan meidän mielestä teknisesti ja taidollisesti vahvempi porukka, mutta meillä on välillä vaikeuksia saada fiilis mukaan peliin, tytöt pohtivat.

Tulevat kisat ymmärrettävästi jännittävät, mutta menestystä kovissa peleissä ei lähdetä hakemaan hampaat irvessä.

– Siellä on tosi kovia joukkueita ja pelaajia vastassa. Toisaalta ei tunneta vastustajia kovin hyviä eikä siksi tiedetä tarkkaan, mitä on tulossa, Piesanen toteaa.

– Joukkueena ei ole asetettu tulostavoitteita. Ei olla asennoiduttu niin, että ei voitaisi voittaa, mutta ei lähdetä peleihin myöskään niin, että olisi pakko näyttää kotiyleisön edessä, tytöt kertovat tavoitteista kisoihin.

Henkilökohtaisia tavoitteita molemmilla tytöillä sen sijaan on.

– Tavoitteena on, etten lähtisi paineen kanssa pelaamaan vaan pystyisin tekemään rennosti sen mitä osaan. Ja tietysti se, että voisi kehittyä, Rantala summaa.

– Lisää itsevarmuutta, Piesanen jatkaa.

Suomen joukkue kohtaa heti ensimmäisessä ottelussaan Tampereen Messu- ja Urheilukeskuksessa ennakkoon todella vahvan Venäjän. Samassa lohkossa pelaa myös yksi kisojen ennakkosuosikeista, Italia.

Alle 19-vuotiaiden EM-kisoissa on mukana on kaikkiaan 12 eurooppalaista huippujoukkuetta. Kahdesta alkulohkosta toinen sekä sijoituspelit pelataan Tartossa, Virossa. Suomi kohtaa Tampereen Messu- ja Urheilukeskuksessa Venäjän, Slovenian, Italian, Turkin ja Belgian. Tartossa pelaavat Viro, Serbia, Bulgaria, Tshekki, Kreikka ja Hollanti.

Jätä kommentti

Sähköpostiosoitetta ei julkaista.

*