JyväsLentis

JyväSet Lentismestari-kilpailun voittoon

JyväsLentiksen ja Korpilahden Pyrinnön yhteisjoukkue JyväSet voitti Ylen TV2-kanavan Galaxi-ohjelmassa esitetyn Lentismestari 2013 -kilpailun.

JyväSet osallistui 13‒14-vuotiaille suunnattuun vauhdikkaaseen kilpailuun JyLen C-tytöistä ja KorPyn C-pojista kootulla joukkueella. Ensimmäistä kertaa järjestetyn Lentismestarin finaalissa kohtasivat JyväSet, Raision Loimu ja Vilppulan Tähti.

Ajatus kisaan osallistumisesta lähti pelaajilta itseltään, ja joukkueen valmentajana toimi poikien valmentaja Vesa Saarinen.

– Pelaajat olivat tietysti tosi mielissään osallistumassa. Ensimmäinen kuvauspäivä jännitti, mutta sekin helpotti jo toiseen kuvauspäivään, Saarinen kertoo.

Vuoden 2013 parhaita lentopallojunioreita haettiin ohjelman kolmessa eri osiossa, joista ensimmäisessä testattiin osallistujien tekniikkaa, toisessa ketteryyttä, nopeutta ja monipuolisuutta taitoradalla sekä kolmannessa osallistujien yhteistyötä pelissä.

Lentopalloliiton kehittämät tehtävät oli mietitty hyvin sekä pelaajien taitoa mittaaviksi että televisioformaatin nopeaan tahtiin sopiviksi. Valmentaja kehuu oman joukkueensa pelaajia loistaviksi, mutta itsestään selvää ei kisan voittaminen hänen mukaansa missään tapauksessa ollut.

– Mukana oli hyviä, taitavia nuoria. Huonolla tuurilla kisa olisi voinut katketa jo ensimmäiseen kuvauspäivään. Koko joukkueella on perustaidot hyvin hallussa, ja jotain hyvää täytyy tietysti tekemisessä olla, kun päästiin noin pitkälle, Saarinen pohtii.

Lentismestariin osallistuminen oli hieno kokemus kaikille mukana olleille. Saarinen toteaa menestyksen olleen jopa pieni yllätys, mutta taustalla on paljon työtä. Kaikki mukana olleet juniorit ovat kovia harjoittelemaan, ja kisaan osallistumisen kautta intoa on tullut vielä lisää.

Menestyksestä kuuluu kiitos myös JyväsLentiksessä ja Pyrinnössä tehtävälle hyvälle valmennustyölle.

– Kyllähän tämä on samalla hyvä palaute valmentajille, että ei ole hukkaan mennyt se työ, mitä on junnujen kanssa tehnyt. Valmentajallekin siinä mielessä iso juttu, Saarinen toteaa.

JyväSet joukkueessa pelasivat Melissa Honkonen, Iida-Mari Etelä, Reetta Saarinen, Sofia Heinonen, Atte Saarinen, Veeti Nieminen ja Daniel Heinonen.

Finaali on nähtävissä YLE Areenassa
http://areena.yle.fi/tv/1790739

Jätä kommentti

Sähköpostiosoitetta ei julkaista.

*