JyväsLentis

Beach volleyn kärkinimet Jyväskylään

Jyväskylän SM-kiertueen osakilpailussa nähdään huikea kattaus beach volleyn huippunimiä. Tuomiojärven uimarannan uusilla kentillä 27.–29.6. pelattavassa turnauksessa ovat mukana muun muassa olympiapaikkaa tavoittelevat Riikka Lehtonen ja Taru Lahti sekä miesten nelinkertaiset suomenmestarit Timo Haavisto ja Toni Vahela.

Miehissä mukana ovat kaikki kärkiparit, joista ennakkoon kovimpia ovat Haavisto/Vahela. Parilla on useiden suomenmestaruuksien lisäksi kokemusta myös Euroopan kentiltä. Kovan vastuksen heille tulevat antamaan ainakin Anssi Hakala ja Pekka Piippo sekä Jyrki Nurminen ja Harri Suonikko, joista kaikilla on aiemmilta vuosilta SM-mitaleja eri parien kanssa.

Miesten turnauksessa on mukana myös useita keskisuomalaisille lentopallon ystäville tuttuja nimiä. Tosi toimissa nähdään entisistä Muuramen Lentopallon pelaajista maajoukkuepaidassakin esiintynyt Pasi Hyvärinen sekä Ville Heiskanen ja Atte Kyrölä.

Naisissa ehdottomia ennakkosuosikkeja ovat Lahti/Lehtonen, joita tiukimmin lähtevät ennakkoon haastamaan Essi Hasu ja Anniina Parkkinen. Parkkisella on kesältä 2014 taskussaan jo neljäs sija alle 23-vuotiaiden EM-kisoista yhdessä Taru Lahden kanssa.

Riikka Lehtonen on ehdottomasti yksi viikonlopun mielenkiintoisimmista nimistä. Hän on Suomen kaikkien aikojen menestynein lentopalloilija, jolla on taskussaan viisi beach volleyn suomenmestaruutta. Lentopallouransa päättänyt Lehtonen tavoittelee nuoren parinsa kanssa paikkaa Rion olympialaisiin.

Jyväskylän osakilpailu alkaa perjantaina miesten sarjan karsinnoilla. Lauantaina pelataan noin klo 9–20 ja sunnuntaina klo 11–18. Naisten finaalin arvioitu alkamisaika on sunnuntaina klo 14.30 ja miesten finaalin klo 15.30. Turnauksen järjestää juniorilentopalloseura JyväsLentis ry.

Turnauksen yhteydessä vietetään Tuomiojärven uudistuneen rannan avajaisia. Ohjelmassa Jyväskylän Liitokiekkoilijoiden opastusta frisbeegolfiin sekä Swimming Jyväskylän ohjaamia vesileikkejä ja uinnin opastusta. Avajaisten järjestämisestä vastaa Jyväskylän kaupunki yhdessä JyväsLentiksen kanssa. Tapahtuman avaa Jyväskylän kaupungin kulttuuri- ja liikuntapalveluiden vastuualuejohtaja Ari Karimäki.

Jätä kommentti

Sähköpostiosoitetta ei julkaista.

*