Kansanedustaja Sinuhe Wallinheimo

Suomi ansaitsee luotettavan hallituksen

Valmistaudumme itsenäisyyspäivään haastavassa tilanteessa. Vasta reilut kuusi kuukautta maata hallinnut Antti Rinteen vasemmistohallitus on eronnut ja suomalainen politiikka on kriisissä.

Konkreettisena syynä hallituksen kaatumiseen ovat olleet Rinteen itsensä epäselvät lausunnot, jotka koskivat valtion omistajaohjausta ja erityisesti Postia. Niistä johtuen suomalaisten ja lopulta myös keskustan luottamus Antti Rinnettä kohtaan romahti. Keskustalaisilla ei olisi ollut enää mahdollisuuksia äänestää hallituksen luottamuksen puolesta kokoomuksen masinoimassa välikysymyksessä.

Tilanne on koko Suomen ja suomalaisten näkökulmasta ikävä ja vakava. Rinteen hallituksen jäljeltä rapautunut suomalaisten luottamus päättäjiinsä ja poliittiseen järjestelmään on palautettava.

Helppoa se ei ole, mutta työt sen eteen on aloitettava nopeasti. Sitä edellyttävät jo pelkästään Suomea uhkaavat sisäiset ja ulkoiset haasteet kuten vaikeutuva talous ja työllisyystilanne ja ilmastonmuutos. Tehokkaimmin tässä voidaan edetä vain siten, että näitä kysymyksiä ratkomaan saadaan hallitus, joka on toimintakykyinen ja suomalaisten luottamusta nauttiva hallitus.

Siksi puheenjohtajamme Petteri Orpo on todennut, että kokoomus haluaa aidot, avoimet ja demokratiaa kunnioittavat tunnustelut hallituksen muodostamisesta kaikkien eduskuntaryhmien kesken. Haluamme myös sitä, että prosessi on sellainen, että se vahvistaa demokratiaa ja luottamusta asioiden vastuulliseen hoitamiseen.

Pallo asiassa on tälläkin kertaa nykyisen eduskunnan suurimmalla ryhmällä, eli SDP:llä ja Rinteen hallituksen kaataneella keskustalla. Heidän pitää nyt päättää siitä, jatketaanko jo kerran karille ajaneella kokoonpanolla epäsuositun politiikan tekemistä vai annetaanko mahdollisuus toisenlaiselle politiikalle, jossa aidosti kuunnellaan suomalaisten mielipidettä.

Suomalaiset ansaitsevat parempaa ja poliittisten pelien pelaamisen sijaan jokaisen meistä päättäjistä pitää nyt keskittyä sellaisten päätösten tekemiseen, jolla tätä meille kaikille rakasta maata viedään eteenpäin. Aiemmat päättäjäsukupolvet ovat esimerkillään osoittaneet, että me suomalaiset kyllä pärjäämme, kun me kaikki soudamme samaan suuntaan.

Nyt meillä, nykyisillä päättäjillä on mahdollisuus osoittaa, että pystymme samaan ja rakentamaan parempaa tulevaisuutta koko Suomelle.

Kommentit (13 kpl)

 • Jape

  Katkeraa valitusta + höpönlöpöä oppositiosta.

 • Simo Sairaanhoitaja

  Täysin väärän puolueen edustaja puhumaan luottamuksesta.
  Toimituksen olisi syytä jo vaihtaa bloggaajaa,tämän ”edustajan”ulostuloja ei voi lukea tuntematta myötähäpeää.

 • Jone

  Kokoomus yrittää viedä köyhien rahat jakaakseen ne rikkaille ja joku noita vielä äänestää?

 • jumaanki

  Todennäköisesti saammekin luotettavan hallituksen, koska Sekoomus ei ole siinä mukana.

 • jumaanki

  No niin Wallinheimo, taisi saada luotettavan, mitä halusitkin, eikö saanutkin?

 • Luksan Kalle

  Wallinheimolla on kompetenssia puhua hallituksen ”luotettavuudesta” siihen, mitä sen tekemisillä saa aikaan yhteiskunnan oikeudenmukaisuudesta. Siitä hänellä on vahva esimaku Juha Sipilän johtamasta hallituksesta, jonka aikana eteläsuomen kokomuskellokkaat ”löysivät” yksityisiltä terveyspalvelujen tuottajilta todella ”kultaisia” työpaikkoja.

 • Kohmun mies

  Suomi ansaitsi myös luotettavan ja osaavan opposition. Nyt se pyrkii luomaan vain sotkua Suomen asioihin ja esiintymään roskamedian julkisena.

 • jumaanki

  Pitänee jo tässä vaiheessa onnitella Wallinheimoa ja kaikkia hänen puoluekollegoitaan: jäätte varmasti Suomen poliittisen historian kirjoihin kaikkien aikojen vastuutomimpana oppositiona. Mikään muu ei kiinnosta, paitsi hallituksen toiminnan hankaloittaminen. Taitaa oppositioon joutuminen ottaa niin koville, ettette selviä siitä ilman ammattilaisen apua.

 • rahvas

  Parempikin viisastelija!Sitä saa mit tilaa ,elikkä oppositio kutsui.Turha siin on valitella , äänestäjät ovat kyllästyneet PORVARIEN touhuihin hallituksessa .Seuraavat 4-vuotta nyt sitten oppositiossa ,toivottavasti opitte jotain ala lauteilla.

 • Simo Sairaanhoitaja

  Hyvä toimitus,eiköhän tämä naama ole tällä kertaa ollut riittävän kauan esillä.Alkaa jo mennä lukijoiden kiusaamiseksi.

 • tiitus

  Tuossa se ei paljoa luukki muutu, meinaan kiekkopussin vahtia..

 • Myllykirje

  Edellä oli asialliseen blogiin äärimmäisen tyhmiä ja typeriä kommentteja. Mikä noita kommentoijia vaivaa, Puristaako pipo. Sinuhe on ihan hyvä tyyppi. Toista voidaan sanoa hallituksesta, joka ajaa Suomea kohti ulkomaisten raharikkaiden hallintaa. Silloin tulee Suomen köyhille kylmää kyytiä. Sitä kai nuo kommentoijat toivovatkin.

Jätä kommentti

Sähköpostiosoitetta ei julkaista.

*