Kansanedustaja Sinuhe Wallinheimo

Matti ja Jyväskylä ovat patsaansa ansainneet

Suomi täyttää tänä vuonna sata vuotta ja juhlavuoden kunniaksi olisi Jyväskylän urheilukaupunkina hyvä muistaa sen menestyneitä urheilijoita.

Yksi kaikkien aikojen mäkihyppääjä, Matti Nykänen on tuonut jyväskyläisyyttä tunnetuksi jo vuosikymmenten ajan. Niin hyvässä kuin vähemmän hyvässä. Aiemmin tehdyn Jyväskylän urheilukaupunki-imago tutkimuksen mukaan Matti Nykänen linkitetään Jyväskylään ylivoimaisesti vahvimmin.

Tutkimuksessa kysyttiin paikallisilta asukkailta ja Jyväskylässä vierailevilta turisteilta kuka urheilija tulee ensimmäisenä mieleen Jyväskylästä, ja Matti Nykäsen mainitsi 566 vastaajaa, joka oli yli kolmasosa vastaajista (vastaajien määrä tutkimuksessa 1354). Tommi Mäkinen (2.) ja allekirjoittanut (3.) jäivät kauas Matin taakse.

Lisäksi ensi vuonna 2018 tulee kuluneeksi 30 vuotta hänen historiallisista saavutuksistaan Calgaryn Olympialaisissa 1988 (kolme olympiakultaa), joten aika patsaalle olisi mitä sopivin.

Tästä johtuen tein valtuustoaloitteen, jolla kannustin kaupunkia tekemään selvityksen patsaan rakentamisesta meidän Matille. Tarvittaessa patsas voitaisiin varmasti tehdä kustannusneutraalisti kaupungintaloutta ajatellen. Jo nyt monet yrityselämän edustajat ovat kyselleet minulta mahdollisuutta päästä hankkeeseen mukaan.

Lisäksi hyvällä suunnittelulla ja toteutuksella tämä patsas voisi todennäköisesti olla myös turistinähtävyys ja matkailuvaltti. Patsas voisi olla valmis jo vuonna 2018.

Tiedän kyllä, että Matti värikkään taustan omaavana henkilönä jakaa mielipiteitä. Toisaalta kukaan meistä ei ole virheetön. Ja jollain tavalla hyvin moni jyväskyläinenkin samaistuu Mattiin. Sen totesin some-päivityksestäni, jossa kyselin patsaan perään. Yli 200:n vastauksen joukosta vain n. viisi suhtautui ajatukseen negatiivisesti. Loput pitivät ajatusta aivan erinomaisena.

Mielestäni Matti ja Jyväskylä ovat patsaansa ansainneet.

Kommentit (1 kpl)

  • Pekka

    Miksi ihmeessä ei patsasta laitettaisi. Matti, Jyväskylä ja mäkimenestys kuuluvat kunniakkaasti yhteen!

Jätä kommentti

Sähköpostiosoitetta ei julkaista.

*