Kansanedustaja Sinuhe Wallinheimo

Maltillisempi Hippos-hanke on hyvä ajatus

Hippos- hanke on ottanut aidon askeleen eteenpäin. Nyt viimein sijoittajataho on löytynyt, joka sitoutuisi maltillisempaa kokonaisuuteen. Rahallisesti tämä tarkoittaa n. 150 me kokonaisuutta. Eli käytännössä olemme siis tulleet alkuperäisestä 300 miljoonan kokonaisuudesta noin puoleen.

Selvää on, että tässä on vieläkin monta mutkaa edessä. Tarvitaan valtuuston hyväksyntä, koska alkuperäinen esitys on radikaalisti muuttunut. Lisäksi tarvitaan sijoittajatahon, kaupungin ja rakennuttajan väliset jokaista tyydyttävät sopimukset. Uskoisin, että tässä ratkaisu voidaan löytää, vaikka koronatilanne on muuttanut rahoittajarakenteita merkittävästi.

Suurimmat muutokset uudessa hankkeessa ovat se, että uutta jäähallia ei rakenneta, vaan olemassa oleva peruskorjataan ja jalkapallostadionia ei tule. Silti se ydinajatus, jossa Hippoksesta tulisi hyvinvointikeskittymä on olemassa ja voi hyvin. Meillä on vielä mahdollisuus profiloitua tuollakin kokonaisuudella johtavaksi liikuntakaupungiksi Suomessa.

Henkilökohtaisesti voin olla hyvillä mielin tämän takana, vaikka esimerkiksi uutta jäähallia ei rakennetakaan. Se voi Jypille olla jopa pelastus, että uutta hallia ei tule. Jos uusi n. 7000 ihmisen jäähalli ei olisi täyttynytkään Korona- ajan jälkeen odotetusti, niin se olisi voinut olla liian suuri rasite Jypille, nimittäin vuokratasot joka tapauksessa tuossa kunnianhimoisemmassa ratkaisussa olisivat olleet kovat.

Nyt edetään maltillisemmin ja hyvä niin. Olosuhteet paranevat kuitenkin radikaalisti lähes kaikille muille lajeille.

Kysymysmerkkejä tietenkin vielä jää. Onko pesiksen paikka jatkossa myös Hippoksella ja miten jalkapallon olosuhteita voitaisiin nykyisestä parantaa? Selvää on, että nämä kysymykset on ratkaistava kaikkia osapuolia tyydyttävällä tavalla.

Kommentit (1 kpl)

  • Pirre

    Kiitos Sinuhe jos laitat oikeisiin mittasuhteisiin Hippos-hankkeen. Summat kauhistuttavat,niin paljon tarvittaisiin nuorten urheilijoiden sijasta sairautten,vanhusten ja vammaisten auttamiseen.Kun rahoittajat taannoin vetäyyyivät,olin peloissani.Urheilu on kannatettavaa,mutta vaikuta järkevästi

Jätä kommentti

Sähköpostiosoitetta ei julkaista.

*