Kansanedustaja Sinuhe Wallinheimo

Kirri-Tikkakoski— moottoritie tulee vihdoinkin! 

Kansanedustajan työssä on tottunut siihen, että isoja voittoja tässä lajissa saa harvoin. Senkin olen kuluneiden vuosien aikana oppinut, että niiden saavuttaminen vaatii paljon taustatyötä. Ja kun tilipäivä koittaa, on siitä lupa myös nauttia.

Tänään on meille keskisuomalaisille sellainen päivä. Kirri-Tikkakoski moottoritie nousee valtioneuvoston päätöksellä ensi vuoden täydentävään talousarvioon. Ja mikä parasta, kuokka saadaan maahan jo ensi vuoden puolella. Kolmen vuosikymmenen odotus on vihdoin ohi.

Alustavan suunnitelman mukaan yhteensä 139 miljoonan euron hankeen rahoitus jakaantuu monelle eri vuodelle. Ensi vuonna sen toteuttamiseen annetaan 6,5 miljoonan euron käynnistysraha ja varsinainen kovan rakentamisen aika ajoittunee vuosiin 2019-21 luultavimmin vuosittaisilla noin 30-50 miljoonan euron panostuksilla. Näillä näkymin lopullisesti valmista pitäisi olla vuonna 2022.

Hankkeen toteutuminen poistaa yhden aluetalouden kehittymistä haittaavista esteistä. Elinkeinoelämän toimintaedellytysten parantumisen ja työllisyyden vahvistumisen myötä sen on arvioitu palauttavan yhteiskunnalle vero- ja muiden tulojen kautta siihen käytettävät panostukset puolitoistakertaisesti takaisin. Kyse on siis veronmaksajienkin näkökulmasta järkevästä investoinnista. Se myös säästää yhteiskunnan kustannuksia parantuneen liikenneturvallisuuden kautta.

Päätös on mielestäni myös nykyisen hallituksen vahva luottamuslause koko maakunnalle ja sen poikkeuksellisen hyvälle talousvireelle. Tämä on erittäin hyvä jatko kokoomusvetoisten hallitusten historiallisen suuriin liikenne- ja infrapanostuksiin. Viime hallituskaudella panostettiin vahvasti Äänesseutuun ja Siniseen (Kantatie77) tiehen.

Itse asiassa nyt kahdella hallituskaudella olemme saaneet päätöksinä yli 300 miljoonaa euroa infrarahaa maakuntaamme. Tuo on kaikilla mittareilla mitattuna huima suoritus Keski-Suomen kansanedustajilta ja edunvalvonnalta. Haluankin jakaa kiitosta joka suuntaan ja jokaiselle puolueelle.

Jätä kommentti

Sähköpostiosoitetta ei julkaista.

*