Kansanedustaja Joonas Könttä

Vihreä metsäpolitiikka tarjoaa kylmää kyytiä maakunnille

Metsä Groupin ilmoitus hankesuunnittelun aloittamisesta uuden biotuotetehtaan rakentamiseksi Kemiin on positiivinen viesti suomalaiselta teollisuudelta: Tulevaisuususko on luja ja Suomeen kannattaa investoida.

1,5 miljardin euron hanke työllistäisi Metsä Groupin mukaan suorassa arvoketjussaan Suomessa noin 2500 henkilöä. Kokonaisuudessaan Metsä Groupin investointiuutiset olisivat noin 1,7 miljardin euron arvoiset, kun huomioidaan myös suunnitelmat Rauman tehdasalueelle.

Ilmastonmuutoksen kannalta uudet tehdashankkeet ovat hyvä asia, kuten esimerkiksi emeritusprofessori Pekka Kauppi kirjoitti Helsingin Sanomiin.

Suomen ja ilmaston näkökulmasta onkin outoa, kuinka vastahakoisia vihreät ovat tehdashanketta kohtaan olleet.

Valitettava tosiasia on, että vihreä metsäpolitiikka tarjoaa kylmää kyytiä maakunnille. Vihreä metsälinja on talouspoliittisesti järjetön ja ilmastopoliittisesti tehoton.

Metsätuotteiden kysyntä maailmanlaajuisesti ei vähene, joten on tärkeää mahdollistaa metsäsektorin teolliset investoinnit Suomessa, jossa standardit ja valvonta on maailman huippua. On koko maan etu, että mahdollistamme kasvun eväät idästä länteen ja etelästä pohjoiseen.

Onneksi SDP:n puheenjohtaja Antti Rinteen aiemmin heiluneet kannat näyttävät nyt oienneen. Hän arvioi Ykkösaamussa, että hakkuumäärä kestää uuden hankkeen ja valtion toteuttavan tarvittavat investoinnit liikenneverkkoon. Tulevan hallituksen hallituspohjasta riippumatta on tuettava hankkeen toteutumista.

Tarvitsemme uusia investointeja. Biotuotetehtaan toteutuminen Suomessa ei saa jäädä meistä päättäjistä kiinni.

Kommentit (3 kpl)

 • Yrittelijä

  ”Sen lauluja laulat, jonka leipää syöt”.

 • Eino

  Tämä on yksi erinomainen hanke joka voidaan Suomessa toteuttaa. Suomessa metsäpolitikka on kestävää ja pitkäjänteistä.
  Metsän kasvu ja ympäristö tottakai tulee huomioida näitä hankkeita tarkastellessa. Metsä Group on suomalainen metsäteollisuus yritys jonka omistajina ovat metsänomistajat ja he eivät myy metsiään sellaisille yrityksille jotka eivät huolehdi metsien uudistamisesta ja hiilinielujen riittävyydestä.

  Vihreä metsäpolitiikka tappaa suomalaisen metsänomistajan ja pitemmän päälle Suomen metsäteollisuuden. Suomi tarvitsee pitkäjänteistä ja vakaata politiikkaa niin metsänhoidon kuin teollisuudenkin osalta. Ympäristö tulee huomioida joka käänteessä mutta ylilyönteihin ei ole varaa. Suomen tuottamat hiilidioksidipäästöt ovat niin pienet muun maailman tuottamiin päästöihin verrattuna että Suomen päästöillä ei ole käytännössä mitään merkitystä.
  Suomen paras mahdollisuus on kehittää uusia puhdistuslaitteita.

 • Hannu Pekka

  Otsikko olisi yhtä hyvin voinut olla: Vihreä politiikka tarjoaa kylmää kyytiä koko Suomelle.
  Vihreä on Keskustan tunnusväri, Vihreille se väri ei kuulu. Oikea politiikan mukainen väri Vihreille olisi musta.
  Ja koko Rinteen hallitusta voisi kutsua Vihreiden suuren vaikutusvallan takia Punamustaksi hallitukseksi. Jos hallitus ei nopeasti kaadu, Suomen tulevaisuus on musta.
  Vihreiden toiminnan motiivina ei ole luonnonsuojelu, vaan suomalaisten kyykyttäminen.

Jätä kommentti

Sähköpostiosoitetta ei julkaista.

*