Kansanedustaja Joonas Könttä

Turvallinen opintie jokaiselle

Koulutus määrittää yhä vahvemmin sitä, miten ihminen pärjää aikanaan työelämässä – ja elämässä ylipäätänsä. Ei olekaan yhdentekevää, millaisia päätöksiä koulutuksen tulevaisuudesta tehdään.

Sopivan kokoiset luokkakoot, maailman huippua olevat opettajat ja opettajakoulutus, turvallinen oppimisympäristö ja turvallinen koulumatka ovat esimerkkejä asioista, joita tarvitaan Suomen koulutusihmeen jatkumiselle.

Kun ikäluokat Suomessa ovat pienenemässä nousevat herkästi keskusteluihin koulujen lakkauttamiset, esimerkiksi tänä keväänä Saarenmaan-Vertaalan koulun osalta. Onneksi Saarenmaa muodosti poikkeuksen muuten jo tutuksi tulleeseen koulujen lakkauttamisaaltoon. Saarenmaa sai ansaitusti lisäaikaa.

Nyt tarvitaan malttia. Ei voi olla niin, että samaan aikaan rakennetaan suurkouluja keskuksiin ja tyhjennetään “reuna-alueita”. Jokaisella lapsella on oltava kohtuullinen koulumatka ja turvallinen opintie ekaluokasta alkaen.

 

Kommentit (1 kpl)

  • Lauri Jokinen

    Silloin, kun oppimisympäristö on pieni, on aivan luonnollista, että siellä on myös mahdollista syntyä oppilaiden kesken me-henkinen kodinomainen ilmapiiri. Oppilaista tulee paremmin toisilleen oikealla tavalla tuttuja ja kavereita. Kiusaamistilanteet vähenevät ja niiihin on opettajan helpompi puuttua. Säilyy paremmin opiskelurauha.

Jätä kommentti

Sähköpostiosoitetta ei julkaista.

*