Kansanedustaja Joonas Könttä

Sinkkujen syrjintä lopetettava!

Työasuntovähennys mahdollistaa työnvastaanottamisen myös kaukana omasta kodista. Toistaiseksi työasuntovähennys syrjii yksinasuvia ja avoliitossa eläviä, sillä he eivät ole oikeutettuja työasuntovähennykseen. Olen lähettänyt aiheesta kirjallisen kysymyksen asianomaisen ministerin vastattavaksi.

Nykyinen työasuntovähennys on sinkkuja ja avoliittoja syrjivä. Suomi ja yhteiskunta on muuttunut, eikä perinteinen perhemalli ole enää ainoa vaihtoehto jäsentää elämäänsä. Ystävät, harrastukset, verkostot ja kotiseuturakkaus koskettavat niin perheellisiä, kuin yksinasuviakin. Sinkuilla kuin avoliitossa asuvillakin tulisi olla mahdollisuus työasuntovähennykseen.

Työasuntovähennyksen laajentaminen yksinasuville ja avoliitossa eläville madaltaisi työn vastaanottamisen kynnystä ja lisäisi työllisyyttä. Hallituksen tavoitteena on 60 000 uutta työpaikkaa, joten kaikki keinot tulisi ottaa käyttöön.

Rinteen hallituksen ohjelma korostaa luottamusta ihmisten kesken ja perheiden hyvinvointi korostuu. Milloin sinkkujen syrjintä työmarkkinoilla lopetetaan?

Voit lukea kirjallisen kysymykseni eduskunnan sivuilta klikkaamalla tätä.

Kommentit (7 kpl)

 • anneli

  olen niin samaa mieltä,nyt jo eläkkeellä oleva,yh äiti,poika aikuinen,olen aina joutunut maksamaan kaikki itse,toisin sanoen tuplaten,koska en ole aviossa.Yksin eläjälläkin voi olla oma asunto,ja työ eri paikkakunnalla,ei voi olettaa että myy omaisuutensa vain ilosta työskennellä muulla paikkakunnalla.Hyvä,että pidät huolta meistä sinkuistakin.

 • Hannu Pekka

  Mee naimisiin, niin loppuu syrjintä.

 • Et tietenkään!

  Menetkö minun kanssani naimisiin?

 • suvaitsevaisuus kunniaan

  Ja loppuelämän riesa alkaa.. Sinkkuus on joillakin myös valinta… Verot kyllä kelpaa eikä käytä perheelle suotuja palveluita. Tekee niiden työt, jotka hoitaa sairasta lasta, joustaa lomissa ym.. Silti olen mieluummin sinkku ja lomailen paikoissa, jotka tarkoitettu aikuisille, ei perheille. Avioparit vahtii toisiaan ja sit voi levätä itse rauhassa.. Ihana sinkkuus

 • Luksan Kalle

  ”Suvaitsevaisuus kunniaan”! Kyselepä sitä sitten, kun lähestyt sitsemänkymmenen vuoden ikää, eikä ympärillä ole nuoria, jotka verotuksen kautta tai muuten vain voisivat olla avuksi, kun et enää yksin pärjää missään. Sielläpä sitten nautit paikoista, joissa ei lapsen itkua kuulu, kuuluu vain vanhojen avuttomien huutoa ympäriltä, etkä pääse niistä mihinkään, kun itsekin ole heitä!!!! Hah, haa!!!!

 • suvaitsevaisuus kunniaan

  Oon jo tossa iässä eikä yhtään kaduta.. Oma tupa oma lupa.. Syön rutkasti voita ja suolaista ruokaa niin kuolo korjaa Kun ympärilleni samanikäisiä katselen niin ei niitä lapsiansa näy missään. Ei ne jouda avuksi. Onneksi rahalla saadaan kaikki apua sil eläkettä kertyi ettei tarvi vaivata kuntaa..

 • Tuli tuossa vain mieleen

  Onkos taas niin että herra ajaa omaa asiaansa eduskunnassa. Tää on niin tätä että rahaa pitää saada eduskunnan poliitikoille ja ei ajatella isomassa kaavassa tätä asiaa. Eipä ole ensimmäinen poliitikko joka yrittää ajaa omaa asiaa niin että rahat ajautuisivat omaan lompakkoon. Ei siinä luulisi että poliitikoilla olisi jo tarpeeksi etuuksia ja palkkaa millä maksaa se vuokra siellä Helsingin päässä..

Jätä kommentti

Sähköpostiosoitetta ei julkaista.

*