Kansanedustaja Joonas Könttä

Laajakaista kaikille

Nopea internetyhteys alkaa olla jo juoksevaan veteen ja sähköön verrattava välttämättömyys. On häpeällistä, että moni on vielä tahtomattaan nopeiden yhteyksien saavuttamattomissa. Kyse on alueellisesta tasa-arvosta.

Työn kattavan laajakaistaverkon parantamiseksi on jatkuttava.

Ajankohtainen kysymys on Keski-Suomen Verkkoholding (KSSV) Oy:n talouden tukeminen. Yhtiö rakennuttaa Keski-Suomessa kymmeneen kuntaan nopeita laajakaistayhteyksiä. Valtion tulisi maksaa avustuksia luvatun mukaisesti.

On harmillista, että viestintäministeri Bernerin johdolla ei saatu korjattua Keski-Suomen Verkkoholdingin epäselvää avustustilannetta ja näin turvattua toiminnan taloudellista vakautta. Tämä asia on yksinkertaisesti korjattava.

Ei voi olla niin, että ensin valtio lupaa tukea kuntia laajakaistarakentamisessa, mutta lopulta vetää tukensa pois.

Epätasa-arvoinen tilanne vaatii pikaista selvyyttä. Laajakaista kuuluu kaikille.

Kommentit (2 kpl)

  • Lauri Jokinen

    Yhteiskunnan yhteiset infrat; energiansiirtoverkot, maantiet, rautatiet, lentokentät, satamat, tietoliikenneverkot, puhdas vesi jne. Niiden kuuluu saada täysi rahoitus ja ylläpito valtion organisoimana, hallitsemana ja maksamana. Kaikkien yhteisillä verovaroilla, kaikkialle Suomessa ja sitten tietenkin valmiiden rakenteiden kuhunkin sopivaksi katsotuilla ylläpito ja käyttömaksuilla. Näille aloille ei tarvita voittoja tavoittelevia sijoittajia, jotka sitten mukamas maksavat valtiolle veroa tuottoistaan. Tällainen valtion tuotontavoittelu on turhaa. Ei näiden palveluiden tuotontavoittelussa tarvita ”välikäsia”. Vai tarvitaanko?

    • Joonas Könttä

      Mielestäni kaikkien tarvitsema perusinfra kuuluu turvata kansalaisille. Markkinaehtoisesti laajakaistaa ei saada koko maahan, siihen tarvitaan valtion tukea.

Jätä kommentti

Sähköpostiosoitetta ei julkaista.

*