Kansanedustaja Joonas Könttä

Keski-Suomi vihreiden leikkauslistalla

Vihreiden puheenjohtaja Pekka Haavisto toisti Vihreiden vanhan kannan yrittäjien vaalitentissä, että nyt keskustan tavoittelema 18 maakunnan malli on liian suuri. Haaviston mukaan 9-12 maakuntaa on oikea määrä.

Keskisuomalaisena olen surullinen siitä vimmasta, millä vihreät ovat lakkauttamassa  Keski-Suomen maakuntaa. 9-alueen mallissa maakuntamme sirpaloituisi läntisen- tai itäisen-Suomen suuralueeseen. Osa Savoon, osa Pirkanmaahan ja kenties osansa saisi myös Pohjanmaa.

Tästä ajattelusta Keski-Suomen etu on hyvin kaukana.

Vihreiden esitys on kylmä suihku lähidemokratialle ja kielii keskittämisen ideologiasta: kyllä me täällä Helsingissä tiedämme teidänkin asianne, maakunnille sanotaan. On vaikea ymmärtää, miksi vihreät eivät luota ihmisten osaamiseen ja kykyyn kehittää omaa asuinaluettaan myös ruuhka-Suomen ulkopuolella.

On selvää, että kun ensin viedään valta päättää omista asioista, seuraavana viedään palvelut.

Kysynkin vihreiltä: mitkä maakunnat lopetatte ensimmäiseksi? Mihin maakuntaan Keski-Suomi pakkoliitettäisiin teidän mallissanne?

Tehokkaiden palveluiden järjestäminen ei ole järjestäjän koosta kiinni. Tämän ovat osoittaneet monet pienet kunnat esimerkiksi sivistyspalveluiden järjestämisessä.

Keski-Suomen tavoitteellinen lakkauttaminen on vihreiltä kummallista edunvalvontaa keskisuomalaisten puolesta.

 

Kommentit (2 kpl)

  • Seikku

    Eipä sitten äänestetä yhtäkään vihreätä, häivytetään koko puolue Keski-Suomesta.

  • Vapaa tutkija

    Käsittämätöntä! Keski-Suomella on vahva oma identiteetti. Sitä eivät edes hesalaiset vihreät pysty horjuttamaan. Seuraavissa vaaleissa tämä osoitetaan selkeästi.

Jätä kommentti

Sähköpostiosoitetta ei julkaista.

*