Hyvän vuoksi - pyöräillen Pariisiin!

Yhteistyö kantaa hedelmää- tervetuloa Tour de Pielinen!

Jos haluatte mennä lujaa, menkää yksin. Jos haluatte mennä pitkälle, menkää yhdessä!

Näin meitä neuvoo vanha afrikkalainen kansanviisaus. Viime viikonloppuna olimme viettämässä tiimipäivää Jyväskylässä. Alkajaisiksi polkaistiin neljän tunnin sisäpyöräily ja samalla opeteltiin virallisia kansainvälisiä pyöräilijöiden käsimerkkejä sekä vastaamaan hymyllä niihin ei niin virallisiin vastineisiin. Kaikki kaivonkannet pitää pystyä väistämään ja merkin on mentävä ryhmässä selvästi taaksepäin ja tarvittaessa myös eteenpäin. Näitä kansia on kuulemma välillä Jyväskylä-Pariisi 5372 kappaletta! Iltapäivällä tuli tiukkaa asiaa pyöräilystä, pienet yksityiskohdat voivat vaikuttaa ratkaisevasti matkan sujumiseen. Kaikki höötöily ryhmässä on kielletty, samoin vasemmalle ajoradan puolelle väistäminen ja ennen kaikkea huutaminen. Kaikkeen tähän on looginen selitys kun hetkeksi pysähtyy miettimään. Joensuulaisena en aivan jokaiselle viikkolenkille Jyväskylään ole ennättänyt, niin olipa mahtava huomata, miten talven aikana joukkue on hitsautunut yhteen ja roolit alkavat löytyä ja tunnelma kohti kesää tiivistyä. Team Rynkeby -joukkueita ja joukkueen jäseniä yhdistää halu auttaa ja tehdä hyvää. Tämä ei kuitenkaan onnistu ilman isoa joukkoa hyväntekijöitä sponsoroiden ja eri tapahtumien takana ja tämä kasvava joukko tiimimme tukena ansaitsee tässä kohden aivan oman lukunsa. Idässä horisontti on jo hetken aikaa loistanut Bianchin keltaisena.

Ensiksi haluan esitellä työkaverini Kivimäen Anun. Anun kanssa istuttiin samassa kokouksessa lokakuun alkupuolella. Olin laittanut läppärin taustakuvaksi vuoden 2017 joukkueen yhteiskuvan Eiffelin juurelta lähinnä muistuttamaan itseäni siitä, että nyt on se hetki, kun haetaan sponsoreita ja yhteistyökumppaneita. Siitä juttu sitten niin sanotusti läksi. Parin viikon kuluttua kiertelimme räntäsateen saattelemina perjantai-iltapäivänä Lieksassa Anun tuttuja yrittäjiä esitellen Team Rynkeby -toiminnan tarkoitusta ja mahdollisuuksia auttaa. Team Rynkeby oli lähes kaikille uusi tuttavuus, mutta sanomattakin oli selvää, että vakavat sairaudet olivat koskettaneet monia. Valpas-ratkaisujen toimistolla juttuun liittyi yrityksen kehitys- ja viestintäpäällikkö Marjo Vallius-Hyttinen ja ideoita alkoi syntyä aivan valtavalla vauhdilla. Illalla vielä sain ilokseni osallistua FysioLeenan energisen sisäpyöräilyryhmän tunnille. Porukka oli toisilleen ja osin minullekin tuttua, mutta tästä sisäpyöräilyinnostuksesta en ollut tiennytkään. Juttu lensi rankasta tunnista huolimatta ja siinä samalla syntyi ajatus Tapaninpäivän pitkästä spinningistä, jolloin tarjolla oli kolme tuntia hikoilua hyvässä seurassa ja ennen kaikkea mahdollisuus tukea Team Rynkebyn toimintaa, ja tätä kautta vakavasti sairaita lapsia. Osallistumismaksuja myytiin yli kaksinkertainen määrä varsinaisiin pyöräpaikkoihin nähden ja ennen kuin valot sammuivat, oli jo alustavasti sovittu, että pitkänä perjantaina polkaistaan vielä näillä lumilla kertaalleen. Pääsiäispyhinä spinningtuntikin on tosi pitkä.


Marjo vei viestiä Lieksan yrittäjien kokoukseen, pohdinnassa oli yhdistyksessä ollut jo pitkään eri keinot lisätä Pielis-Karjalan yrittäjien yhteistyötä jotenkin uudella tavalla. Tässä kohden areenalle asteli pitkin Pielisen jäätietä Lieksan oma pingviinimies, yrittäjien puheenjohtaja ja monessa mukana ollut Taisto Lehikoinen. Iso pyörä alkaa pyörimään ja ideat kasvaa samassa suhteessa. Mikäs sen paremmin yhdistää Pielis-Karjalassa eri toimijoita kuin Pielinen, nimittäin Tour De Pielinen!

Jäätiköllä pyöräileminen onnistuu erityisen hyvin pingviineiltä! 😃!

Näin siis Pohjois-Karjalaan on syntymässä 4.8.2018 oma hyväntekeväisyyspyöräilytapahtuma pienten puolesta, jossa lähtöpaikat sijaitsevat Lieksassa ja Joensuussa. Matkoina on tarjolla n. 150 km kierros, johon sisältyy Pielisen ylitys lauttayhteydellä sekä täyskierros 300km Joensuusta käsin. Halutessaan pienen lisälenkin ja nousun voivat pyöräilijät valita reitilleen nousemalla Ukko-Kolille, jossa maisemat ovat aina vaivan arvoiset. Tänä vuonna lahjoituksen kohteena ovat vakavasti sairaat pohjoiskarjalaiset lapset perheineen Pohjois- Karjalan syöpälapset Sykkyrä ry:n kautta, joka on tapahtuman yksi järjestäjä. Tapahtuma on osa yhdistyksen 30. juhlavuoden ohjelmaa ja Lieksaan on suunnitteilla tähän yhteyteen oma lasten tapahtuma. Jo nyt mukaan ovat lupautuneet Sykkyrän lisäksi Lieksan Kristillinen opisto, Lieksan matkakaverit, Lieksan yrittäjät ry, Lieksan kaupunki, Joensuun pyöräilijät ja Team Rynkeby Jyväskylä 2018, joka viettää tapahtuman myötä kauden päätöstä. Tapahtuma julkaistaan just nyt ja ilmoittautuminen aukeaa lähipäivinä, heti kun neljän tunnin pitkästä perjantaista on selvitty. Kyllä, Lieksa on liekeissä!

Jätä kommentti

Sähköpostiosoitetta ei julkaista.

*