Hyvän vuoksi - pyöräillen Pariisiin!

Kiekkoja ja kelkkoja

Team Rynkeby -joukkueet keräävät varoja vakavasti sairastuneiden lasten ja nuorten sekä heidän perheidensä auttamiseksi. Kaikki keräämämme lahjoitusvarat ohjataan Sylva ry:lle ja AAMU Suomen Lasten Syöpäsäätiölle. Perheenjäsenen sairastuessa vakavasti koko perhe joutuu keskelle mitä suurinta myllerrystä. Sylva ry tukee toiminnallaan sekä sairastunutta että hänen läheisiään. Sylva ry auttaa perheitä jaksamaan arjessa ja muuttuneessa elämäntilanteessa järjestämällä muiden muassa kursseja, neuvontaa, taideterapiaa, tuettuja lomia sekä vertaistukiviikonloppuja ja -leirejä. AAMU Suomen Lasten Syöpäsäätiö puolestaan tukee lasten veri- ja syöpätautien tutkimustyötä ja hoitomuotojen kehittämistä. AAMUn varat kohdennetaan suomalaisten syöpää sairastavien lasten hoidon kehittämiseen.

Kerron myöhemmin yrityslahjoittajista, jotka ovat lähteneet tällä kaudella mukaan tukemaan Sylvan ja AAMUn tärkeää työtä Team Rynkeby – God Morgon Jyväskylän kautta. Yrityslahjoittajien lisäksi tärkeitä lahjoittajia ovat yksityishenkilöt, ja heitä   – eli Teitä! –  tavoitamme ehkä parhaiten tapahtumissa, joita järjestämme ja joihin toivomme teidän osallistuvan sankoin joukoin! Aivan ensimmäiseksi järjestimme joulun alla konsertin Säynätsalon tunnelmallisessa kirkossa. Konsertissa esiintyivät Landis & Gyrin upea kuoro Landis Singers, ihastuttava VoxMamas, ihanat Muskarikuoron lapset sekä syksyllä Italiassa järjestetyn kansainvälisen kuorokilpailun voittaja Ruamjai. Solistina esiintyi Isto Hiltunen.

Hieman ennen jouluaattoa tiimimme kävi vierailulla KYSissä lasten veri- ja syöpätautien osastolla. Saimme mukaamme pienille potilaille vietäväksi Ainun, Keljon Prisman ja Jyväskylän kristillisen opiston lahjoittamia lahjoja. Niin kuin olemme jo lukeneet Jussin ja Aleksin kirjoituksista aiemmin, moni perhe joutuu viettämään niin arkipäiviä kuin juhlapyhiä sairaalassa. Päivät voivat olla pitkästyttäviä, ikäviä, pelottavia. Reippauslahjat helpottavat kurjaa oloa ja hankalia hetkiä.

Joulun jälkeen sulattelimme suklaita ja muita juhlaherkkuja hyväntekeväisyysspinningeissä Lieksassa ja Äänekoskella. Osallistujia oli kiitettävästi, ja kaikki saivat takuuvarmasti hien pintaan, kaloreita kulutettua ja kaupan päälle hyvän mielen! Spinningejä polkaistaneen myös jatkossakin, joten seuraa FB-sivujamme ja ilmoittaudu mukaan!

Helmikuu aloitettiin riemukkaasti Jyväskylän, Joensuun ja Kuopion HopLopeissa, joissa pompittiin ja peuhattiin sydämen kyllyydestä. Olipa paikalla Joensuussa myös nallesairaala, jossa pörröiset potilaat saivat hellää hoitoa. Paikalliset syöpäyhdistykset osallistuivat tapahtumaan kanssamme.

Kuun puolessa välissä osallistuimme lipaskerääjinä Sylva ry:n järjestämään #erätauko-kampanjaan. Olimme osaltamme mukana Jyväskylässä JYP-Kärpät-pelissä, Kuopiossa Kalpa-JYP-pelissä ja Mikkelissä Jukurit-JYP-pelissä. Hienoa nähdä, miten kampanja osoitti jälleen todeksi yhdessä tekemisen ja välittämisen voiman! Ja erityisen liikuttavaa seurata, miten pieni mutta ihmeellisen sitkeä potilas tai toipilas pudottaa aloituskiekon – jännä hetki pienelle ja kovin herkkä meille isommille. Viikko olikin meille vilkas, sillä osallistuimme myös Kansainvälisenä lasten syövän päivänä 17. helmikuuta Jyväskylän Paviljongissa järjestettyyn Rakkauden turvaverkko -tapahtumaan.

Maaliskuussa mennään jo, ja reilun viikon kuluttua 9.-11.3. Multialla järjestettävissä potkukelkkailun MM-kisoissa olemme mukana. MM-kisat viettävät 30-vuotisjuhliaan ja lauantaina potkittavan leikkimielisen hyväntekeväisyyshaasteviestin hyväntekeväisyyskohde on kauttamme AAMU ja Sylva. Haasteviestisarjoja on kolme: kilpakelkat, perinteiset ja tuunatut kelkat sekä moottoroidut kelkat. Matka on 3 x 300 metriä. Vielä ehdit koota porukan sopivaan sarjaan ja treenatakin vähäsen! Ilmoittautuminen päättyy 5.3.2018, joten pistä porukka saman tien kasaan ja lähtekää kelkkailemaan hyvän vuoksi!

Huhtikuun alussa kevät onkin jo toivottavasti pitkällä ja pääsemme silloin aloittamaan oman pyöräilykautemme ja toteuttamaan koulujuoksun! Team Rynkebyn koulujuoksu on Pohjoismaiden suurin liikunta- ja hyväntekeväisyysjuoksu, jossa koululaiset juoksevat vakavasti sairaiden lasten hyväksi. Juoksu ei ole kilpailu: sen tarkoitus on AAMUlle ja Sylvalle ohjattavien lahjoitusvarojen lisäksi tuottaa tietoisuutta siitä, miten voimme yhdessä taistella lasten syöpäsairauksia vastaan.

Kevääksi on suunnitteilla monia muitakin tapahtumia, tempauksia ja kampanjoita. Niistä ilmoitamme Facebookissa, joten seuraile sivustoamme ja tule mukaan!

 

Eira Huttunen

Jätä kommentti

Sähköpostiosoitetta ei julkaista.

*