Hyvän vuoksi - pyöräillen Pariisiin!

Patikointia, pyöräilyä, suunnistusta ja sukellusta – ja penkkiurheilua!

Esittelymme jatkuvat. Tällä viikolla vuorossa on urheilullinen naiskolmikkomme, Sari, Raili ja Susan. Pysytellään mukana, nyt on nimittäin vauhtimimmit liikkeellä! :)

Sari Mainio

Sari huikealla huipulla

Sari on 49-vuotias tietotekniikkakonsultti Jyväskylästä. Sari halusi lähteä mukaan hyväntekeväisyystyöhön, ja kun hän kuuli Liikuntakeskus Linean, Team Rynkeby Jyväskylän kotisalin, kautta mahdollisuudesta auttaa vakavasti sairastuneita lapsia sekä heidän perheitään, päätös hakea mukaan tämän vuoden tiimiin oli syntynyt. ”Tiesin löytäneeni oikean projektin. Tässä yhdistyvät hyväntekeväisyystyö ja mahdollisuus treenata tavoitteellisesti mahtavan porukan kanssa”, Sari kertoo.

”Olen töissä isossa ranskalaisessa it-firmassa, minkä pääkonttori on Pariisissa aivan Riemukaaren vieressä. On hienoa päästä pyöräilemään pääkonttorille ja kertomaan, miten meillä Pohjoismaissa tehdään ainutlaatuista hyväntekeväisyystyötä, suomalaista sisua unohtamatta!”

 

Raili Savolainen

Jyväskyläläinen Raili on ollut koko ikänsä monipuolisen liikunnan harrastaja. Hän myös rakastaa matkustamista. Kaikkea pitää kokeilla ja uusista kokemuksista saa kicksejä, onkin Railin motto. ”Laitesukellukseen innostuin muutama vuosi sitten, koska siinä viehättää hiljaisuus ja rauha veden alla. Pyöräilyä olen harrastanut jonkin verran kauniina kesäiltoina Päijänteen ja Jyväsjärven rantamaisemista nauttien, mutta maantiepyöräilystä asiaan kuuluvin varustein minulla ei ole kokemusta”, Raili kertoo.

Ihana, iloinen Raili

”Hektisen arkielämän tasapainottamiseksi halusin lähteä tekemään hyvää ja pääsin mukaan Team Rynkeby – God Morgon Jyväskylän tiimiin keräämään varoja vakavasti sairaiden lasten hyväksi ja siinä sivussa pitämään huolta omasta kunnostani harjoittelemalla tavoitteellisesti ensi kesän matkaa varten. Tässä tiimissä pääsen matkustamaan itse maksamalla ja itse polkemalla Jyväskylästä Pariisiin – rakkauden kaupunkiin. Ja mikä parasta, aviopuoliso harjoittelee tiimin mukana ja lähtee matkalle huoltajaksi. Tosin hän on yksi koko tiimin huoltajista, joten todennäköisesti en saa erikoispalvelua.”

Raili on innokas jääkiekon penkkiurheilija. Hän käykin katsomassa lähes kaikki JyPin kotipelit ja silloin tällöin vieraissa. Mutta kuitenkin: ”Koska olen syntynyt Savossa ja asunut puolet aikuisiästäni Helsingin seudulla, ovat Kalpa ja HIFK minulle salarakkaita. En ole takinkääntäjä, mutta silloin kun Kalpa tai HIFK pelaa Jyppiä vastaan, olen aina voittajan puolella, ” Raili hymyilee.

 

Susan Humppi

Susan on 41-vuotias urheiluhieroja Kuorevedeltä Jämsästä. Susan kertoo: ”Olen jo useamman vuoden seurannut sattumanvaraisesti Team Rynkebytä, ja ajatellut, että olisi hienoa, jos voisin joskus osallistua. Sitten sattumalta näin ystäväni FB-päivityksessä Rynkeby-pyörän. Rohkaistuin kysymään pyörän omistajalta kokemuksia, ja muutaman päivän päästä kirjoittelinkin jo hakemusta joukkueeseen. Mikäs sen mukavampaa kestävyysurheilusta pitävälle ihmiselle voi ollakaan kuin polkea Pariisiin pienten urheiden potilaiden puolesta?”

Susanista päätös hakemisesta projektiin oli helppo, koska kohde on asia, joka varmaan jokaista ihmistä koskettaa. ”Jokainen voi varmasti ymmärtää, miltä voi elämä tuntua, kun lapsi on vakavasti sairas. Toivoisin että jokainen joka tämän lukee lähtisi mukaan auttamaan jollain tavalla näitä pieniä ja nuoria potilaita. Osallistumalla meidän tapahtumiin, voi ainakin tehdä hyvää muillekin.”

Sisukas Susan!

Susan mainitsikin jo, että on innokas kestävyysurheilun harrastaja. Susanin lempilajeihin kuuluvat kaikki hiihtoon liittyvät lajit, suunnistuksen kaikki muodot, ja… ylipäätänsä kaikki kestävyysurheiluun viittaava! Susanin motto onkin: Kaikki mikä ei tapa, sattuu vain ihan vietävästi! Luonnossa liikkuminen ja oleskelu tuovat kuitenkin ansaitun rentoutumistauon urheilun vastapainoksi.

Jätä kommentti

Sähköpostiosoitetta ei julkaista.

*