Hyvän vuoksi - pyöräillen Pariisiin!

Aamukahvia ja jenkkifutista

Edellisellä kerralla taisin hieman vihjailla siihen suuntaan, että käväistään välillä kauempana kotiympyröistä ja lähdetään pienelle maakuntakierrokselle. Nyt esittelyvuorossa ovat Henna, Lauri ja Teemu.

Henna Ripatti

“Ajattelin ensi kesänä polkea polkupyörällä Pariisiin”. Nämä eräänä kauniina kesäisenä aamuna lausutut sanat saivat hankasalmelaisen Hennan puolison kahvit läikähtämään rinnuksille.

Henna päätti hakea mukaan Team Rynkeby – God Morgon -joukkueeseen, koska oli kuullut tuttavaltaan hyväntekeväisyyskampanjastamme pelkkää hyvää ja sen kautta voisi olla mukana tukemassa tärkeitä asioita eli AAMU Suomen Lasten Syöpäsäätiön ja Sylva ry:n toimintaa. Myös kampanjaan kuuluva pyöräilyurakka toisi mukanaan uusia haasteita, sillä Hennalla ei omien sanojensa mukaan ole minkäänlaista kestävyysurheilutaustaa ja aiempaa kokemusta maantiepyöräilystä. Tämä ei kuitenkaan muodostunut tiimiin valituksi tulemiselle kynnyskysymykseksi ja niinpä sitä ollaan mukana tämän vuoden porukassa.

Kohta lähtee lämäri? :)

“Olen löytänyt liikunnan riemun vasta aikuisiällä (siitä iso kiitos aina iloiselle valmentajalleni), mutta Rynkeby se vasta vei sydämeni! Olen niin iloinen, että saan olla mukana tässä joukkueessa! Treenit on mahtavia, porukka on aina iloinen ja pyyteetöntä työtä tehdään isolla sydämellä.” Tästä on helppo olla Hennan kanssa samaa mieltä.

Hennan ensimmäisistä kokemuksista maantiepyörällä ei puuttunut jännitystä: “Ensimmäistä kertaa maantiepyörää ajaessani tarvitsin kiitotien, jotta sain molemmat jalkani polkimille. Mutta ai että sitä tunnetta, kun ekaa kertaa ajaa kunnon polkupyörällä!”

Hennalle ihmisten hyvinvointi ja onnellisuus on lähellä oleva asia. “Joukkueemme tekee tärkeää työtä lasten, nuorten ja perheiden parhaaksi. On ilo olla mukana tukemassa järjestöjen toimintaa. Tulkaa ihmeessä jutulle, jos satutte näkemään jossain keltaisia maantiepyöriä!”

 

Vetoapua

Lauri Anttila

35-vuotias Multialta kotoisin oleva Lauri on yksi tiimimme veteraaneista. Laurin tutustutti Team Rynkebyhyn hänen kaverinsa, joka oli ollut aiemmin mukana tiimissä. Siitä se kipinä saikin alkunsa ja viime kaudella Lauri oli mukana huoltojoukoissa. Kuluneen vuoden ja sen kruunaavan Pariisin reissun myötä innostus kasvoikin jo siihen mittaluokkaan, että Lauri päätti hakea tälle kaudelle uuteen rooliin. Nyt tie otetaan haltuun pyöräillen!

Luonto on lähellä Laurin sydäntä ja harrastukset painottuvatkin vahvasti sinne suuntaan: miehen vapaa-aika menee Rynkeby-harjoittelun lisäksi kalastuksen, vaeltamisen ja metsästyksen merkeissä. Osa vapaa-aikaa kuluu myös palokuntatoiminnassa silloin kun kutsu käy.

Teemu Leivoaro

Teemu on 43-vuotias Helsingistä Saarijärvelle kotiutunut ensihoitaja. Teemun kaksi työkaveria Keski-Suomen pelastuslaitokselta osallistui Team Rynkebyhyn aiempana vuonna, ja seuratessaan heidän reissuaan päätös hakemisesta tämän vuoden joukkueeseen oli tehty.

Teemu on aktiivisesti mukana eri seuratoiminnoissa urheiluseuroista järjestötyöhön. Liikunta, terveys ja hyväntekeväisyystyö ovat hänelle erityisen tärkeitä arvoja niin yhteiskunnallisella kuin henkilökohtaisella tasolla. On tärkeää pitää huolta lähimmäisistä ja samalla itsestään.

Hyväntekeväisyysnäkökulman lisäksi Teemua motivoi oman fyysisen kunnon parantaminen ja painonpudotus. Paino on voimaa ja ylipaino ylivoimaa -sanonta voi hyvinkin päteä amerikkalaiseen jalkapalloon, jonka innokas fani Teemu on, mutta esimerkiksi pyöräilyä ajatellen “less is more”. Valittaessa tiimiin syksyllä Teemun paino huiteli 140 kg:n kieppeillä ja tiukka tähtäin kesäksi on 118 kg. Tässä vaiheessa kautta voi sanoa, että tavoitteen saavuttaminen on hyvässä vauhdissa! Temen treenaamista ja ajatuksia voi seurata hänen omassa Facebook-blogissaan Paksu-Poika polkee pyörällä Pariisiin.

Leivoarojen perheen vanhemmat ovat molemmat vuorotyössä ja työmatka ovat pitkiä, joten haasteita tavoitteellisen harjoittelun, työn ja perhe-elämän yhteensovittamiseen löytyy. Perheen tuki on kuitenkin tärkeä voimavara valmistautuessa tulevan kesän koitokseen!

Teemu ja tiimi: Heidi, Raili, Henna, Lauri, Mari, Jani ja Kuismat! Tämä porukkahan käy teille jo kohta kokonaan tutuksi!

 

Jätä kommentti

Sähköpostiosoitetta ei julkaista.

*