Hyvän vuoksi - pyöräillen Pariisiin!

Maantiepyörällä syöpää vastaan

Kuinka toimitaan maantiepyörällä syöpää vastaan

Nimeni on Harri Erkamaa ja kuulun Rynkeby – God Morgon Jyväskylän tiimiin. Kahtena vuonna olen seurannut kyseisen polkupyörätiimin harjoittelua ja huomannut, että rynkebyläisillä on hyvä meininki paitsi omassa treenissä, myös tiimin pääasiallisessa tavoitteessa – varojen keruussa vakavasti sairaiden lasten ja nuorten auttamiseen Sylva ry:n ja Aamu-säätiön kautta. Tämän lisäksi on näyttänyt siltä, että kiinteällä tiimillä on ehdottomasti hauskaa, kun he valmistautuvat haasteeseen pyöräillä Jyväskylästä Pariisiin. Se tekee yhteensä noin 1500 kilometrin matkan. Puolison innostuttua Rynkeby-toiminnasta haimme mukaan – vaimo pyöräilijänä ja minä huoltomiehenä. Näin pääsimme mukaan tiimiin syksyllä 2017.

On hieno asia, että saa kantaa kortensa kekoon hyvän asian puolesta. Syöpä on yksi elämää syvästi koskettavista sairauksista, se on yksi tämän ajan suuria vitsauksia, johon ei voi itse vaikuttaa, ja sairauden kohdistuessa varsinkin lapseen tai nuoreen seuraukset ovat syvästi kauaskantoisia ja koko sukua koskettavia. Tutkimuksen tukeminen ja suora apu ovat varmasti tarpeen.

Toinen hieno asia koskien itseäni on kuntoharjoittelun lisääminen, kehittäminen ja systematisointi. Hyväkuntoisena jaksaa arjessa paremmin ja kiinnostus monipuoliseen liikuntaan lisääntyy. Kokonaisvaltaisen oman hyvinvoinnin tukeminen paikoin kiireisessäkin elämässä niin Jyväskylän kristillisen opiston rehtorina kuin maanpuolustustoiminnassa antaa lisäpotkua haastaviin tilanteisiin.

Kiinnostukseni sekä polkupyöräilyyn että mekaniikkaan saivat aikaan sen, että valitsin molemmat: Osallistun tiimin treeniin, mutta varsinaisessa pyöräilyhaasteessa Pariisin matkan varrella hoidan osuuteni huollon parissa tsempaten reipasta joukkuetta saavuttamaan tavoitteeseensa. Se mahdollistaa myös blogin kirjoittamisen KSML:een ja tilanteiden tarkkailun huollon näkökulmasta kuten myös valokuvaamisen.

Syyskaudella yhteistä treeniä tehtiin kahdesti viikossa, niinpä pyöräilyyn tottumisen kannalta sisäpyöräily eli spinning on ollut luonteva harjoitus. Peruskunnon kohottamiseen tähtäävät pitkät kolmen – neljän tunnin lenkit matalammalla sykkeellä on toinen yhteinen osuus. Tämän lisäksi vielä oma harjoittelu, johon mahtuu kuntosaliharjoitteet, lihashuolto ja tietenkin lisää spinningiä. Flunssakin piti mahduttaa tähän väliin. Kevätkaudella intensiteetti nousee ja peruskuntotreenin ohella lisääntyvät vahtikestävyysharjoitukset ovat ohjelmassa mukana. Kevään koittaessa ja asvaltin pilkistäessä alkavat sitten varsinaiset ulkopyöräilyharjoitteet noilla legendaarisilla keltaisilla kiitureilla tarkoituksena polkea peräti 2500 kilometriä ennen Pariisin rutistusta.

Kevään mittaan huoltohenkilökunta on toki harjoitettu tositoimiin toisellakin tavalla. Pariisin matkalla pidetään huolta tiimin fasiliteeteistä. Huoltoautoja ja -henkilöitä tarvitaan moneen tarkoitukseen. Navigointi, kenttäolosuhteissa tapahtuva ruokahuolto, polkupyörien huollot ja –korjaukset, pyöräilijöiden tsemppaaminen, kuvaaminen, paikkaaminen ja auttaminen kohti tavoitetta parhaalla mahdollisella tavalla takaavat myös, että huolto on se joka nipistää yöunistaan aamuin illoin. Tästä tulee vielä paljon hauskaa.

Porukkahenki on mahtava, ja tulosta syntyy toinen toisiamme kannustaen. Niin hyväntekeväisyysvarainkeruussa kuin kunnon nostamisessa. Lajille tyypillinen varuste- ja välinetietous nousee kokeneiden opastuksella. Ja kuume nousee! Team Rynkeby – God Morgon Jyväskylä -joukkueella on mahtava tsemppi päälllä.

Pienten puolesta Pariisiin,

Harri Erkamaa

Jätä kommentti

Sähköpostiosoitetta ei julkaista.

*