Hulukkosen jutut

Vuosi 1992 ja vähä muutakin

Pitäis jotain kirjoittaa ajasta jolloin olin 47 vuotias ! Tuija Siidorow antoi minulle sellaisen tehtävän jokunen viikko sitten !

Kun olin 47 vuotias elettiin vuotta 1992 . Asuin silloin Kangasalla Kamajankuja 8 Nattarissa avijoliitossa. Silloin olin ollut jo vuoden lomautettuna .
Olin käynyt 3kk hitsauskurssin Tampereella . Etsiny töitä tuloksetta
Onneksi kerkesin maksaa asunto lainan lopuun . Mutta olin ottanut 60 000mk rakennuslainan kun tänne rakennettiin ulkorakennusta .
Hätä konstit keksii tein kaiken maaliman pimeitä töitä eikä hävetä yhtään , sillä muuten en olisi pystynyt lainaani maksamaan !
Silloin oli Esko Ahon hallitus , Iiro Viinanen oli valtionvarainministeri ja Paavo Väyrynen ulkoministeri .
Minusta silloinen lama oli muutaman napsun pahempi kuin tää nykyinen . Silloin nousi muutamia pankinjohtajia , yrittäjiä ja maanviljelijöitä kaulakiikkuun Suomessa ! Olipa lähellä tulla yleislakkokin hallituksen suunniteleman työreformin vuoksi !
Olin Kangasalan kunnan Ympäristölautakunnanjäsen .Kangasalan urheilijat 68 n johtokunnan jäsen Kangasalan OPn hallintoneuvoston jäsen , Vejin Ku 68 lentopallojoukuetta pelatiin 3sarjaa , Olin Suoraman työväenyhistyksen johtokunnan jäsen ja Kangasalan SDPn kunnalisjärjestön jäsen . Olin Nattarin as yhd, puh,joht .Nattarin huolto oyn hallituksen jäsen !
Vaimoni oli perhepäivähoitaja , Meillä oli 2 huostaan otettua lasta siinä autoin vaimoani lasten hoijossa hyvinkin aktiivisesti ja tykkäsin siitä oikein paljon . Vaimoni kolleekat olivat jopa mustankippeitä siitä kun heijän ukot ei auta heitä vähääkään vaikka ovat työttöminä !
Minun työttömyydestäni tulikin sanoisiko ammatti sillä sitä kesti vuoteen 2008 muutamia puolen vuoden työllitämistöitä tein aina kun oli tarjolla . Kangasalta käsin kävin täällä Viitasaarella Aikolla 13 kk puusepän kurssin ! Siinä oheessa keräsin mustikoita / puolukoita möin niitä Kangasalan päiväkoteihin ja möinpä Viitasaaren sairaalaankin vuoden puolukat ! Tästä työttömyys ajasta saisi romaanin ja suht hyvänkin , tapahtui mun elämässä silloin enepi kuin tarpeeksi . Minä luulen tietäväni miltä tuntuu olla työtön joka yrittää saaha töitä mutta kun ei saa ! Mutta ei saa jäähä tuleen makamaan sen sanon kaikille työttömille . muuten tulee lama sille työttömälle !
Tässä tuli vähä muistakin vuosista kuin 1992 Mutta tään tiesi jo aloittaissanikin siksi tätä vähä venytinkin !

Jätä kommentti

Sähköpostiosoitetta ei julkaista.

*