Hulukkosen jutut

Toimintapäivät .

Neon ollu Hulukkosella toimintapäivät ! Eilen aloimme pyykinpesulla heti aamusta se oli vain ns,kirjopyykkiä . Sen jäläkeen kun kone saatiin käyntiin kannoin uunipuut sisälle , sen jäläkeen huussin alusen tyhjennys,paska homma mutta tulipa tehtyä . Homma jatkui lintujen ruokinnalla,sitten Tyyneltä leikattiin kynnet , mutta ei lakattu kun on arkipäivä . Ne olikin pyykit sitä vaille valamiit että laitoimme kuivumaan saunaan pistin saunan pesään tulet että kuivuu . Keittää täräytin nakkisopan soin ja alon valmistautua Viitasaarelle lähtöön Olen siellä sellaisella koulutuksessa Jossa käsitellään Yksityistie asijoita . Viimeviikon keskiviikkona mentiin läpi Yksityistie lakia, nyt oli vuorossa Yksityistien yksitöinti . Viikon päästä meitä neuvotaan Kuinka ja mistä haitaan avustuksia sekä mihin tarkoituksiin niitä saa . Koulutus alkaa klo 18 ja päättyy 20,30 Sieltä tultuani käytin Tyynen ulkona katoin kymppiuutiset ja hyvät ja huonot uutiset Sitten kutuhuoneeseen silimälleen.

Tämäpäivä alako lähes samallatavalla Kun sain aamukahvit nielastua Tyynen ulukoitettua ja ruokittua keräsin Kutulaatikosta lakanat tungin ne koneeseen.ja eiku kone käyntiin. Sitten aloin laittamaan puhtaita lakanoita laatikkoon .Se on sitten mulle aina yhtä vastenmielinen työ . Se menee ihan hyvin siihen asti kun pitää alakaa tunkemaan sitä täkkiä siihen pussilakanan sisään. Minkä helevetn takia se on aina jonkinlaisella jegalla tai kierteellä eikä meinaa oijeta ei sitte millää. Tuntuu että menen siitä reijästä sinne lakanan sissään ja oijon sen siellä mutta enhän minä sinne mahu. Tuli tänäänkin mieleen se yksi kirvesmies joka kuoltuaan pääsi Pietarin pakeille . Pietari kysyi mieheltä että mikä työ on ollu pahin ammatissasi mies oli vastannut aikansa mietettyään, että oviaukon yläpään veistäminen !
Jos minä pääsen Pietarin jututettavaksi Niin minä sanon sille että täkin laittaninen pussilakanaan !
Valamistelin siinä huommisen päivän ruokaa. Hirven ja sianlihasta jauhelihataikinan Laittelin siihen mausteet . suolaa rouhepippuria 2 kananmunaa grillimaustetta iso sipuli( sauvasekottajalla muussattu ) Maustettua korppujauhoa 1ds juustokermaa. nyt se muhii tai marinoituu jääkaapissa. En ole vielä päättänyt tuleeko siitä pullia vaiko pihviä se ratkennee yön aikana . Nergin Martti toi mulle valmiiksi pilikkottuja klapeja 2 peräkärry kuormaa aikoi tuoda vielä yhden kuorman. Eli on mulla hyvijä kavereita ? Niin sitä pyykkiä tuli pestyä 2 koneellista tänään . Ei muuta tällä kertaa Hölökyn Kölökyn !!

Jätä kommentti

Sähköpostiosoitetta ei julkaista.

*